Kulcsszó keresés /


A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb francia desszertek

A francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.

olvass tovább

Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

  • 2023. november 15.

India sokak számára egy misztikus, távoli ország, amiről általában először a fűszeres ízek, illatok, a meditáció, a jóga, a sokszínűség és a hatalmas ünneplések jutnak eszünkbe. Idén világszerte november 12-én ünneplik az indiai újévet, a Diwalit. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepén minden a fényekről és az emberi kapcsolatokról szól. Ranjeet Singh Dhillon, Magyarországon élő indiai üzletember mesélt az ünnepi szokásokról és az indiai modern street foodról

olvass tovább

Fészküket kereső tyúkok a Generali Gyerek Szigeten

  • 2023. június 08.

A Hajógyári-sziget újra benépesül június 16-tól három napra, a programban pedig lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Poronty Cirkusz, bűvész, kézműves foglalkozások, bábszínház, sportprogram, állatsimogató, gasztronómiai játszótér, és ez még nem minden… Az idén egy, hosszú hétvégét átívelő Gyerek Sziget Fesztiválba sűrítették a szervezők a programok sorát, megannyi élményt kínálva kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

olvass tovább

Gourmet: új lendület a gasztronómiában

  • 2023. május 20.

Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon. A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító változatos étel-, desszert- és italkínálata mellett - a programok sűrűjében - a különböző művészeti ágak és a gasztronómia közös metszéspontjainak világában is elkalandozhatunk. A rendezvény névadó szponzora idén az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött MBH Bank.

olvass tovább

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

  • 2023. március 21.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

olvass tovább

A Hard Rock Hotel bemutatja Star Chalet-ra keresztelt téli mesevilágát

  • 2022. december 01.

A kuckózós időszak közeledtével Star Chalet-ra keresztelt téli csodaországában várja magával ragadó gasztronómiai élménnyel vendégeit a Hard Rock Hotel Budapest, ahol a kandalló duruzsoló tüze mellett kortyolgathatjuk majd a lélekmelengető habos forrócsokit, vagy a hotel hideg napokra megálmodott, különleges italspecialitását, 2022 november 25-től egészen 2023 február 15-ig.

olvass tovább