8 dolog, amit tudnod kell a gyógyulási folyamatról

  • 2018. október 20.

Egy szívtörés után legszívesebben hetekre bezárkóznál, és csak akkor dugnád ki az orrod, ha nagyon muszáj? Vagy éppen megállás nélkül úton kell lenned ahhoz, hogy feldolgozd a téged ért veszteséget? Akárhogy is kezeled a problémát, vannak dolgok, amiket el kell fogadnod ahhoz, hogy jobban lehess.

olvass tovább

Ments meg egy kiscicát, és megmented a világot!

  • 2018. október 18.

Elsőre talán túlzásnak tűnhet ez az állítás, pedig mint minden ilyen hatalmasnak tűnő tettet, a világ megmentését is apró lépésekkel érdemes elkezdeni. Ez egy egészen szimpatikus ötlet, nem? Segítünk a cuki kiscicáknak, és minden jobb lesz körülöttünk. A képlet valóban ennyire egyszerű, azonban az életben általában a legegyszerűbb dolgokba vágunk bele a legnehezebben, pedig csak el kell kezdeni. Ennek lehettünk szemtanúi Kápolnán, ahol a Macskaárvaház Alapítványnál jártunk.

olvass tovább

Az elvárások szinte mindig csalódással járnak

  • 2018. október 12.

Sajnos az elvárások bizonyulnak a legtöbb csalódásunk gyökerének. Az igazság ugyanis az, hogy az élet és az emberek kiszámíthatatlanok, így a dolgok sokszor nem pontosan úgy alakulnak, ahogyan azt elterveztük. Ilyenkor csalódunk, és ez pontosan amiatt van, mert már eleve elvárásokkal indultunk neki.

olvass tovább

Gyerekek és csínytevéseik

A gyerektelen emberek, sőt még te is, akinek otthon van, vagy éppen vannak a csemetéi, jókat derültök egy-egy poszton vagy cikken, képeken, amiken megjelenítik, hogy a gyerekek milyen dolgokra képesek mókából, kevés tapasztalatból vagy éppen csak véletlenül.

olvass tovább

5 dolog, amit tudnod kell azokról az emberekről, akik mindent túlgondolnak

Kívülről nézve talán furcsának, szokatlannak, vagy értelmetlennek tűnhet, azonban vannak olyan emberek, akik hajlamosak mindent túlgondolni. Ők azok, akik mindenen hosszú-hosszú (sokkal több mint amennyit el tudnál képzelni) ideig gondolkoznak, túl sokat aggódnak, és hajlamosak mindennek túl feneket keríteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagy jobbak lennének másoknál, mindössze azt, hogy vannak dolgok, amikhez teljesen máshogy állnak hozzá.

olvass tovább

6 dolog, ami miatt a pasik szerint te leszel a tökéletes barátnő

  • 2018. október 01.

Szokás mondani, hogy senki sem tökéletes, de azért néha törekedhetünk arra, hogy legalább megközelítsük ezt a címet. Időnként el sem tudjuk képzelni, hogy mi járhat a pasik fejében, viszont most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik szerintük (majdnem) tökéletes barátnővé tesznek egy nőt. Íme a lista, amire érdemes figyelni, ha már megvan a kiszemelted, vagy éppen megtaláltad életed szerelmét!

olvass tovább

6 egyszerű trükk, amivel motivált maradhatsz a mindennapokban

  • 2018. szeptember 30.

Valószínűleg mindenkivel elő szokott fordulni (legalább néha), hogy lefekvés előtt, a következő napi teendőket átgondolva világot megváltó terveket szövöget. Majd eljön az új nap, és nem nagyon történik semmi, mert túl sok a teendő és kevés az idő, vagy olyan dolgok jönnek közbe, amire előre nem számítottunk, esetleg még sincs hozzá kedvünk, időnk vagy energiánk.

olvass tovább

5 dolog, amire valószínűleg nem igazán készültél fel a felnőtt léttel kapcsolatban

  • 2018. szeptember 29.

Az egész tinikorunk arról szól, hogy idősebbnek, „nagyobbnak”, és persze érettebbnek akarunk tűnni, mint amilyenek valójában vagyunk, azonban amint belecsöppenünk a felnőtt létbe és a mókuskerékbe, már sokkal kevésbé tűnik szórakoztatónak. Vannak dolgok, amikre egyáltalán nem számítunk, pedig eléggé meg tudják könnyíteni, vagy rosszabb esetben nehezíteni a mindennapokat.

olvass tovább