A Dalai láma tanácsai az élethez

"Csak két nap van az évben, mikor semmit sem tehetsz. Az egyik a tegnap, a másik a holnap. Tehát csak a ma a megfelelő nap arra, hogy szeress, hogy higgy és elsősorban, hogy élj! " - Tendzin Gjaco csodálatosan egyszerű tanácsai egy boldog léthez.

olvass tovább

9 híres utolsó mondat

  • 2016. november 05.

A történelem figyelemreméltó nagyjai még a halálos ágyukról is képesek voltak méltóságteljes eleganciával távozni. Rejtélyes titkokat, időtlen bölcsességeket és értelmezhetetlen kérdéseket suttogva az utókornak. Következzen most a kilenc leghíresebb utolsó mondat!

olvass tovább

Woody Allen szívből szólt

  • 2016. április 29.

A legendás amerikai író, színész és filmrendező nem csak munkásságával kelti fel az emberek figyelmét, hanem személyével és különcségével is. Nem könnyű még egy olyan eredeti arcot találni, mint amilyen Woody Allen. Emeljük kalapunkat azon bölcsességek előtt, melyeket kimondott élete során. Jöjjön néhány aranyköpés tehát, a zseniális rendezőtől!

olvass tovább

A kis herceg- legtanulságosabb idézetek

  • 2016. március 18.

Antoine de Saint-Exupéry kis hercegét nem kell bemutatni, hisz mindig kedves lesz szívünknek. A mesekönyv valóságos képet nyújt a körülöttünk lévő világról, így mutatva tükröt számunkra. Időről-időre érdemes újraolvasni e tanulságos sorokat (…) senkinek sem ártana néha visszatalálnia gyermeki lelkéhez!

olvass tovább

Albert Einstein életfilozófiái

  • 2016. március 06.

Az elmúlt időszakban, a gravitációs hullámok kapcsán sokat hallhattunk a XX. század legnagyobb tudósáról, Albert Einsteinről. A Nobel-díjas fizikus sok fejtörést okozott az utódnemzedéknek, emellett csodálatos gondolatokkal gazdagította az emberiséget. Kevésbé ismert életfilozófiái nagyon tanulságosak, összegyűjtöttük számotokra a legjobbakat!

olvass tovább

Életbölcsességek Stephen Hawkingtól

  • 2015. március 18.

Stephen Hawking több mint egy elméleti fizikus, egy róla szóló Oscar- díjas filmmel. Nem csak ahhoz járult hozzá, hogy a tudomány világáról, hanem ahhoz is, hogy az életről magáról is többet tanuljunk. Karrierje során Hawking segített nekünk jobban megérteni a világot, és ezzel egy időben saját magunkat is. Itt van néhány általa megosztott gondolat, amelyek mély benyomást tettek rám. Talán ti is elmondhatjátok majd ugyanezt.

olvass tovább

Napi Üzenet - február 9.

  • 2013. február 09.

A mai nap kapcsolódj össze az intuícióddal, különösen jól ráhangolódhatsz a bölcsességek forrására. Ma beszélgess, mozdulj ki, nyílj meg. Napi megerősítés: bízom az életben és a megérzéseimben tudom, hogy sikerre visz.

olvass tovább

Napi Üzenet - október 13.

  • 2012. október 13.

A mai napon ragadj meg minden lehetőséget, hogy új ismeretségeket köss. Ma menj ezoterikus, spirituális programokra, nyílj ki a magasabb bölcsességekre. Napi megerősítés: Kinyílok, hogy szeretetteljes embereket vonzzak be, akikkel megvalósíthatom álmaim.

olvass tovább