Miért ne kezdj egy baráttal?

  • 2017. október 23.

A barátaidat általában hosszú évek óta ismered, jóban-rosszban számíthatsz rájuk, és az esetek többségében fel sem merül, hogy több legyen köztetek. Ha azonban mégis gyengéd érzelmek alakulnak ki az egyik félben, az igen kockázatos játéknak bizonyulhat. Könnyen összekuszálhatja a szálakat, érdemes alaposan megfontolni, hogy beleugrasz-e egy kapcsolatba egy régi, jó baráttal. Okok, amiért óva intünk ettől.

olvass tovább

6 jele annak, hogy igazából nem vagy szerelmes

  • 2017. október 21.

Néha sajnos előfordul, hogy hiába áltatjuk magunkat, még vagy már nem vagyunk szerelmesek abba, akiről azt hisszük, hogy ilyen gyengéd érzelmeket táplálunk iránta. Persze előfordulhat az is, hogy egyáltalán nem áll szándékunkban átverni magunkat vagy a másikat, egyszerűen csak nem ismerjük fel az intő jeleket, amelyek arra utalnak, hogy nem szerelem az, amit éppen érzünk. Most ezeket a jeleket gyűjtöttük össze egy listára!

olvass tovább

Kinek kell a bonyolult nő?

Bonyolult vagyok, ezért nehéz engem szeretni. Bonyolult nő, bonyolult érzelmekkel, és bonyolult élettörténettel. Makacs vagyok, mert makacsul ragaszkodom az elveimhez, nem adom alább a szerelemnél, nem fekszem önként lélektelen gyönyörkeresők lábai elé, és elsétálok onnan, ahol semmi keresnivalóm. Bonyolult vagyok, mert magasra teszem a mércét, mert túl sokat tépelődöm, mert mindent meg akarok magyarázni, átbeszélni, nem érem be félmegoldásokkal, és nem kötök kényszer kompromisszumot.

olvass tovább

Ennyit tudok most nyújtani neked

Képzeljük el, hogy nyolcvanéves nagyszüleinknek azt mondjuk, van egy barátunk extrákkal. Az idősebb korosztály számára ez egy semmitmondó, ugyanakkor meghökkentő kifejezés. Nem értik hogyan alakulhat ki két ember között egy ilyen viszony, sőt, talán nem is hallottak erről korábban. Kapcsolat vagy sem? Más opció nincs, vagy mégis? A régi "szerető" kifejezés új változata lenne ez?

olvass tovább

Kell a papír a szerelemhez?

  • 2017. október 17.

A legnagyobb szerelemben is ott a kétely. Ameddig nincs házasság, nincs tényleges felelősség, az ajtó nyitva, bárki elmehet, amikor úgy érzi elég volt. Viszont, ha már felkerült a karikagyűrű, az ajtó bezárult.

olvass tovább

Ezért lesz nehezebben szerelmes egy folyton agyaló ember

  • 2017. október 14.

Tény, hogy azok az emberek, akik a saját kis világukban élnek, melyet önálló gondolatokkal bástyáznak körül nehezebben nyitják meg szívüket, de amikor megteszik, nincs olyan, aki náluk jobban szeretne. De miért is adják át magukat nehezebben a szerelem érzésének? Az okok olyan racionálisak, mint ők maguk.

olvass tovább

Egy elhagyott nő

  • 2017. október 14.

Belenézett a tükörbe és egy idegen nézett vissza rá. Ez már nem az a nő volt, aki egykor ragyogott. Aki mindig energiával teli volt, és aki gyakorta volt képes másokat is feltölteni. Szerette az életet, de most nem ismert magára. Hová tűnt a szikra?

olvass tovább

6 dolog, ami miatt többet kellene foglalkoznunk az érzelmi intelligenciával

Október 13-a az EQ, vagyis az érzelmi intelligencia napja. Az emberek többsége tisztában van vele, hogy az IQ-ja hozzávetőlegesen (vagy pontosan) mennyi, ráadásul folyamatosan kérkedünk is vele, vagy hivatkozunk rá, az EQ felett azonban hajlamosak vagyunk elsiklani. Pedig az érzelmi intelligenciánk befolyásolja a viselkedésünket, a gondolkodásunkat és a személyes döntéseinket.

olvass tovább

Miután félrelépett

Elvesztettem mindent, ami oly fontos volt az életemben. Mert Ő volt a legfontosabb, az életem legfőbb összetevője. Most azt érzem, hogy bármit megtehetek, hiszen veszteni valóm már nincsen, és ez félelemmel tölt el.

olvass tovább

Amikor véget ér

A szakítás, egy kapcsolat vége mindig fájdalommal jár. Aki mást mondd az vagy nem volt benne érzelmileg, vagy hazudik. Az egyetlen, ami ilyenkor igazán fontos lehet még, az bizony megmutatkozik.

olvass tovább