Miért pirulunk el, ha zavarba jövünk?

  • 2018. március 18.

Az elpirulást szörnyen kínosan éljük meg. Akkor tör ránk, amikor úgy érezzük, hogy az önképünket támadás érte vagy megsérült, miattunk vagy valaki más miatt. Az érzelmek, amelyek az elpirulást eredményezik egyértelműek, a különböző testi tünetei viszont személyiségtől függően változhatnak. Egy dolog biztos, nem szeretjük és azt kívánjuk, bárcsak ilyenkor megnyílna alattunk a föld.

olvass tovább

Életünk döntései

Nehéz megmagyarázni az emberi érzelmek csapodárságát. Sokszor nem is tudunk reális magyarázatot adni arra, hogy ami éppen bennünk zajlik, milyen okból alakult a lelkünkben.

olvass tovább

11 dolog, amit egy majdnem kapcsolatból tanulhatsz

  • 2018. március 17.

Hidd el, csak azért, mert valami végül nem úgy sikerült, ahogy remélted, az érzéseidnek ugyanúgy van létjogosultságuk, még akkor is, ha kettőtök jövője mindig is csak egy esetleg volt csupán. Vannak olyan félkapcsolatok, amikre utólag úgy gondol vissza az ember, mint valami, amit kudarcként könyvelhet el, de ezekből az esetekből is rengeteget tudunk tanulni.

olvass tovább

10 film, ami tökéletesen illik a tavaszhoz

A hosszú hétvégén a legtöbben elutaznak, viszont akik inkább az otthoni pihenést, és az esős időjárás miatt a bekuckózást választották, hasznát vehetik filmes listánknak, amelyen olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek tökéletesen illenek a tavaszi időjáráshoz, érzelmekhez és hangulathoz. Reméljük, mindenki talál a listán olyat, amely kellemes kikapcsolódást és egy kis feltöltődést fog nyújtani!

olvass tovább

Időrabló voltam

Mindent megtettem volna, hogy boldog legyél mellettem. Aztán rá kellett döbbennem, hogy mellettem, te soha nem leszel igazán boldog. Én nem az vagyok, akire a szíved mélyén vágysz. Én csak egy lány vagyok, aki iránt érzel valamiféle szerelmet, de az nem a zsibbasztó igaz szerelem.

olvass tovább

Mennyire bízhatunk az érzéseinkben?

Harag, frusztráció, szorongás, bánat - mindannyian tapasztaltuk ezeket a szélsőséges érzelmeket, amik igen gyakran átveszik felettünk az irányítást. Legerősebb érzelmeink meghatározzák a cselekedeteinket, a gondolatainkat és a személyiségünket is, de vajon mennyire megbízhatóak az érzések? Az érzések csak a szívünkből eredhetnek?

olvass tovább

Ha túlérzékeny a lelked

Nehéz kiigazodni a hiperérzékeny embereken. Olyan, mintha papírmaséból lenne a lelkük, és ez egyrészt ajándék, mert sokkal befogadóbbá teszi őket és sokkal mélyebben képesek megélni a pozitív érzelmeket, de sajnos az is igaz, hogy sokkal többet szenvednek, mint egy kevésbe érzelmes társuk.

olvass tovább

5 film, amely főszereplőjét imádjuk, pedig a valóságban inkább menekülnénk előle

Valamiért a filmvásznon minden olyan csodásnak és romantikusnak tud tűnni, még azok a dolgok is, melyektől a valóságban normális esetben frászt kapunk. Bármennyire is érzelmekkel telinek és cukinak tűnhet egy filmben, ha valaki mindent megtesz szerelméért, sőt, már bizonyos határokat át is lép, a való életben cseppet sem ennyire kívánatos, ha valaki mániákusan követ minket, vagy ragaszkodik hozzánk.

olvass tovább

Akaratlan emlékkép

Néha félek behunyni a szemem, s nem a sötétség az, ami megriaszt. Emlékek, melyek még mindig képesek ellepni a gondolataimat, mintha csak itt játszódnának a jelenben. Olyan, mintha valaki kényszerítene, hogy üljek végig egy filmet, amit egyáltalán nem akarok. Nem tehetek ellene semmit. Ülnöm kell, figyelni.

olvass tovább

Gabriel García Márquez bölcsességei a szerelemről

  • 2018. február 16.

Gabriel García Márquez kolumbiai író, újságíró, kiadó, sőt, még politikai aktivista is. Olyan remekművek köthetők a nevéhez, mint a Száz év magány vagy a Szerelem a kolera idején. Regényeiben a gyermekkori emlékei kulcsfontosságúak, ahogyan a mély érzelmek is. Ennek apropóján válogattam az író bölcsességei között – persze (szigorúan) a szerelem témájában.

olvass tovább