Kulcsszó keresés /


Szilvás pite, ahogy nagyanyánk csinálta

  • 2016. augusztus 27.

Miért szeretjük a szilvát? A szilva a bélrendszer kéményseprője, az emésztés segítője, a székrekedés népi ellenszere, úgy frissen, mint aszalva. Magas a B-vitamin tartalma miatt képes nyugtatni az idegrendszert, tanulásnál segíti a koncentráltságot és karban tartja a memóriát. Csökkenti a vérnyomást, kiváló vértisztító, így jól hat a reumás és köszvényes bántalmakra. Magas kálium tartalma normalizálja a szívritmust, beállítja a vér lúg-egyensúlyát. A piacon édes, magvaválót vásárolj, ezeknek kisebb a savtartalma.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább

Meleg ellen: hideg avokádó leves

  • 2016. augusztus 20.

Na jó, igazból ez nem is leves, talán a turmix megnevezés helyénvalóbb lenne. De mégiscsak sós ételről van szó, így hát az elmúlt és leendő kánikulák időszakában könnyed ebédként is funkcionálhat. Pár hozzávaló kell csak, főzni semmit sem kell szinte (az alaplevet kivéve), és ha jól lehűtjük, akkor igazi frissítő fogás.

olvass tovább

Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság

Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!

olvass tovább

Kihagyhatatlan húsvéti tortarecept: Gesztenyés fészektorta

  • 2016. március 24.

Nem mersz belevágni nagy sütésbe a húsvéti készülődésben? Szeretnél valami egyszerű, de mégis mesteri finomságot sütni? Van egy remek receptötletünk számodra, amellyel nem csak nagyot alkothatsz, de rendkívül egyszerű az elkészítése. Nem kell más hozzá –természetesen a hozzávalókon kívül-, csupán egy kis kreativitás. Vigyázat, extra csokis finomság!

olvass tovább