Kulcsszó keresés /


Kókuszos-sütőtökös fagylalt

  • 2016. október 01.

Az ősz nem jelenti azt, hogy véget kell érnie a fagylalt szezonnak. Vegyítsük a fagylaltot az őszi ízekkel, mint például a sütőtök. Miután kipróbáltátok a kókuszos-sütőtökös jégkrémet az ősz lesz a kedvenc fagyi szezonotok.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább

Hajrá magyarok! Ilyen a Sziget második napja nekünk.

  • 2016. augusztus 12.

Micsoda éjszaka volt! Kár szépíteni, a csütörtök már majdnem péntek, így a buli hajnalig tartott. Nem csoda hát, hogy rápihenünk az estére és a péntek esti csemegézés később indul majd, mint terveztük. A napi repertoárból vezérvonalként magyar előadókat választottunk, aztán a többit majd hozza a Sziget hangulata. Na, nézzük!

olvass tovább

Isten veled, Herceg!

  • 2016. április 22.

Nem fogjuk leírni, hogy ˇmeghalt a pop egyik legnagyobb zsenije", "itthagyott bennünket a poplegenda", vagy "öröklétre szenderült a pop nagyágyúja". Prince művészetét mindenki ismeri, nincs szüksége ezekre a címkékre, zsenialitása annyira egyértelmű. Csütörtök hajnalban találtak rá minnesotai otthonában. Prince Rogers Nelson 57 évet élt. Nekünk pedig ezek a kedvenc dalaink tőle:

olvass tovább

Szász városok Erdélyben

  • 2016. március 01.

Novemberi csendes hétköznap volt, embert alig lehetett az aprócska falu utcáin látni. Ez már nem a napsütötte, aranysárga ősz volt, hanem annak is a legvége, s bár néhány kifakuló sárga gesztenyelevél még kitartott a fák ágain, lábunk alatt már rozsdabarna avar zörgött, ahogy elindultunk Berethalom erődtemplomához.

olvass tovább

Hálaadás

  • 2015. november 19.

Amerika talán legigazibb ünnepe Hálaadás napja, melyet minden évben november utolsó csütörtökjén ünnepelnek. A család összegyűlik erre a napra és közösen mondanak hálát a termés áldásáért és az eltelt évért, mindemellett pedig néhány hagyománynak is hódolnak.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

Mai mosoly: mentás mascaprone piskóta

  • 2015. augusztus 05.

Én és a piskóta rosszban vagyunk, nagyon rosszban. Eddig még soha nem sikerült olyan igazi egészszájat betöltős piskótát sütnöm. Mindig összeszottyan mikor kiveszem a sütőből. Ez felháborító. De most sikerült kreálnom (több receptből) egy egészen szuper piskóta receptet, ugyan ez is egy kicsit összement, miután kivettem a sütőből de már nem annyira. Puha és habkönnyű, emlékeztet a gyerekkori ízekre.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább