Kulcsszó keresés /


Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább

Fügés lilahagymasaláta

  • 2013. szeptember 24.

Tudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.

olvass tovább

Mai mosoly: újhagymás pite

  • 2013. szeptember 16.

Pitelove, most újhagymás. Mert ősszel a legjobb, és a legtöbb féle pitét lehet készíteni. Szilvával, körtével, dióval sajttal, fügével és sok-sok mindennel variálhatjuk. A kedvenc részem a pitesütésben, amikor sül. Az illatát… ahogy beteríti a lakást. Meleg, otthoni érzés. Szeretem a pitét.

olvass tovább

Mai mosoly: cukkinis tészta

  • 2013. augusztus 06.

Anyukámmal kettesben voltunk. Ő szegényke egésznap dolgozott a kertben, gondoltam meglepem és kap egy fincsi tésztát ebédre.Volt itthon zsenge cukkini, friss chili, fokhagyma és fusilli más nem is kellett. Pompás ebéd lett. Nem mellesleg kb. 15 perc alatt kész van.

olvass tovább

Mai mosoly: kímélő ebéd

  • 2013. augusztus 03.

Kímélő superfood-ot főztem ma nektek, bár a panírt felejtsük el, ha valóban szuperételről beszélünk. Mondjuk ez egy felturbózott panír, szerintem belefér. Csak az ecetes hagymával és avokádóval is isteni az étel, de egy magos tortillával még a fogyókúrázók is örömmel ehetik, ebédre.

olvass tovább

Mai mosoly: chorizzos szendvics

  • 2013. július 15.

Imádom a szendvicseket, a kedvencem az aszaltparadicsomos mozzarellás. Sokszor eszem például ebédre is a Nemsütinél valami fincsi vega szendvicset. Nagyon finom krémeket kennek a kenyérre, meg egyébként is 1 percre van tőlük a munkahelyem. Innen volt az ötlet hogy medvehagyma pestot kenek a szendvicsemre.

olvass tovább

Szekszárd és az úti pogi

  • 2013. június 06.

Az útipogi története tavalyra nyúlik vissza, amikor is Török-Bognár Renáta kiposztolta a medvehagymás pogácsa receptjét. Azóta akárkinek megsütöttem, aranyba foglalja a nevem. Szóval Reni ezúton is köszönöm. Kicsit persze változtattam rajta, de nem azért mert nem volt jó úgy ahogy volt (tökéletes), hanem kitaláltam, hogy kipróbálom tejföllel elkevert túróval, és vaj helyett házi kacsazsírral, valamint újhagymával.

olvass tovább

Nagy Nemzeti fokhagyma Nap

  • 2013. április 18.

Gondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.

olvass tovább