Egészséges tízórai receptek
Sokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága és habár kétségtelen volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk.
olvass továbbSokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága és habár kétségtelen volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk.
olvass továbbAz őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
olvass továbbMeglehet, meg sem tudnánk számolni, hányféle diétával és fogyókúrarecepttel találkoztunk már életünk során. Mindent ki is próbáltuk sorra, aztán az egyik bevált, a másik pedig nem, de a plusz kilók rendre visszajöttek. Új csodaszerrel nem szolgálhatok, a leírtak mind sok év személyes tapasztalatán alapul. Nincs benne semmiféle sarlatánság és rejtett promóció egy újabb csodaszerre. A történet jelszava: életmódváltás.
olvass továbbVan egy nagyon bevált kalács receptem, és kigondoltam, mi lenne ha egyszerűen megkenném Nutellával és úgy sütném ki? Nutellás kalács lenne! Egyébként nem szeretem a Nutellát, viszont csodálattal tekintek erre az édességre és kitalálójára, világszinten egy olyan termék, amelyet mindenki szeret így, vagy úgy és mindenhol találkozhatunk vele, még Thaiföld legeldugottabb szigetének egy kis bodegájában is van.
olvass továbbAz újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbA kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
olvass továbbÉn és a piskóta rosszban vagyunk, nagyon rosszban. Eddig még soha nem sikerült olyan igazi egészszájat betöltős piskótát sütnöm. Mindig összeszottyan mikor kiveszem a sütőből. Ez felháborító. De most sikerült kreálnom (több receptből) egy egészen szuper piskóta receptet, ugyan ez is egy kicsit összement, miután kivettem a sütőből de már nem annyira. Puha és habkönnyű, emlékeztet a gyerekkori ízekre.
olvass továbbValljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
olvass továbbItt a nyár, folytatjuk a nagy diétázást, ezért Dorci ma valami igazán könnyű és finom recepttel kedveskedik nektek. Csőben sült paradicsomos padlizsán a mosoly mára.
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass továbbA meditációról olvasni olyan, mintha egy finom ünnepi étel ízéről olvasnánk. Szép és jó, de ha az ízlelőbimbóknak nem jut semmi, akkor nincs személyes tapasztalat sem, akkor hiába jó a szakácskönyv. Ha nincs személyes tapasztalat, nincs meditáció sem, mert akkor csak a kívánság, esetleg a kíváncsiság marad. Az igazi meditációt nem lehet szavakkal leírni. Először is azért, mert az emberi nyelvben nincsenek rá szavak; nem tudjuk leírni a belső csend különböző fajtáit, és az azt kísérő érzéseket. Másodszor pedig azért, mert minden ember másként éli meg azt az állapotot, amelyben a gondolatai mögé próbál visszavonulni. A meditáció nem olyan recept, amely minden esetben, mindenki számára ugyanazt az ízt hozza össze.
olvass továbbVégre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!
olvass továbbHa nyár, akkor sorbet és shake! Íme 2 recept, melyet pofonegyszerű elkészíteni, mégis feldobhatod velük a nyári hétköznapokat!
olvass továbbHa szereted a gyors, könnyen elkészíthető, vitaminban gazdag reggeliket, ráadásul örülten imádod az epret, akkor a következő smoothie receptet neked találták ki!
olvass továbbItt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!
olvass továbbAmikor a gyerekek bekerülnek abba a korba, hogy már lehet velük kézműveskedni, gyurmázni, nem árt pár jól bevált, egyszerű és olcsó házi recept, amivel előteremthetjük a szükséges alapanyagokat, a bolti termékek árának töredékéből.
olvass továbbAhogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!
olvass továbbDivatról és stílusról sokan, sokféleképpen vélekednek. Az öltözködésünk a személyiségünket tükrözi, olyannyira, hogy még az is rengeteget elárul rólunk, ha éppen nem szeretünk saját külsőnkkel sok időt tölteni. Arra, hogy hogyan lesz valaki nőies, stílusos vagy emlékezetes, nincs recept. Még kedvenc divatdiktátoraink szerint is a legfontosabb, hogy találjuk meg önmagunkat és ezt közvetítsük a világ felé megjelenésünkkel, trendek ide, trendek oda.
olvass továbbValaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.
olvass továbbMég a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.
olvass tovább