Kulcsszó keresés /


Mini Outfit - Nyuszi hopp

  • 2014. április 18.

Tartottunk egy kis közvélemény kutatást gyermekek körében és nagy meglepetésünkre a legtöbben a sárga színt kedvelik a legkevésbé a ruhatárukban. Most, hogy közeledik a Húsvét, tettünk egy kísérletet, mégis mi lenne, ha kipróbálnánk a sárga színt, elvégre a kiscsibe is milyen édes a sárga tollacskájával. Természetesen gondoltunk a nyuszira is, aki szereti a friss káposztalevelet , így ez inspirált bennünket a szett összeállításánál, ezért egy zöld növényes nadrágot választottunk. A tavaszi bokacsizma pedig jól jön arra az esetre, ha felhúznád a nyúlcipődet és elszaladnál a locsolók elől. Ugye , nem is olyan rossz ez a sárga?

olvass tovább

Hófehér virágágyás ötletek

  • 2014. április 12.

Milyen lehet egy alapszínre és árnyalataira épülő virágágyás a kertben? Ugye gondolkodtál már ezen? A Sissinghurst-i kastély "szobákra" osztott kertje elsősorban annak köszönheti hírnevét, hogy az egyik legvisszafogottabb alapszínnel kelnek életre a virágágyások egy teljes kertszezonon át. Mert a sokak által ismert kertrészben csak fehér, ezüst, halványsárga, zöld vagy ezek árnyalataival találkozhatsz.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra II.

  • 2014. április 07.

Ugyan már válogathatunk a friss, szezonális zöldségek közül is, azért a csírákról se feledkezzünk el, hiszen kiváló tápanyagtartalmukból és számos jótékony hatásukból mit sem veszítettek, így érdemes továbbra is bőven fogyasztanunk ezekből a kis természetes vitaminbombákból. A Mi fán terem a csíra írásunkban megismerkedhettetek a csíráztatás rejtelmeivel. Reméljük sikerült vele kedvet csinálnunk, hogy kipróbáljátok. Most pedig szeretnénk bemutatni nektek a csírák népes családjának tagjait, és egyes fajták élettani hatásait.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Alváshiány következményei kisgyermeknél

  • 2014. február 17.

Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy valami oknál fogva nem tudtunk időben elaludni, vagy korábban kellett kelnünk a megszokottnál, és másnap emiatt szinte használhatatlanok voltunk. Kávé, zöld tea ide vagy oda, semmi sem segít ilyenkor, az ember csak túl akar lenni ezeken a napokon, hogy aztán végre jól kialudhassa magát. Nos, hozzávetőleg ugyanezt érezheti az a kisgyermek is, aki nem alszik legalább tíz órát naponta.

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Ovi, suli az erdőben

  • 2014. január 26.

Honnan is jöhetne egy ilyen ötlet, mint egy igencsak sok zöldterülettel rendelkező országból, Svájcból. Eredetileg 4-7 éveseknek, ami ugye nálunk még inkább ovi, illetve az iskolás évek legeleje.

olvass tovább