Kulcsszó keresés /


Céklából süteményt? Miért is ne!

  • 2015. március 07.

Ez az a zöldség, amelyet szerintünk nem vesznek elég komolyan. Sokan megeszik a hagyományos változatát savanyúságként, de aztán itt megáll a tudomány. Nem így két kedvenc mintaanyukánknál!

olvass tovább

A 28. Nickelodeon Kids’ Choice Awards jelöltjei

  • 2015. február 26.

Ariana Grande vagy Iggy Azalea veheti át ebben az évben a legjobb énekesnőnek járó léghajó alakú díjat? Angelina Jolie vagy Scarlett Johansson nyakába zúdul idén a hagyománnyá vált zöld trutymó? A 28. Nickelodeon Kids’ Choice Awards négy új kategóriával és világsztárok sorával csábítja a nézőket a tévéképernyők elé: a bővült listán olyan jelöltek szerepelnek, mint Angelina Jolie, Meryl Streep, Meghan Trainor, Taylor Swift vagy épp a One Direction. Az igazi sztárparádéval kecsegtető gálát a Jonas Brothers legifjabb tagja, Nick Jonas vezeti majd.

olvass tovább

Hogyan fogyhatsz zöld teával?

  • 2015. február 25.

A zöld tea bizonyítottan gyorsítja a test anyagcseréjét, és ezáltal a fogyást is. A megfelelő mennyiség egyénfüggő, de általában napi két csésze ajánlott a magas koffeintartalom miatt. Bár nem csodaszer, megfelelő étrend és mozgás mellett kiváló segítség lehet a fogyókúrában!

olvass tovább

Mi fán terem a csíra I. rész

  • 2015. február 13.

Így a tavasz közeledtével, amikor szervezetünk már igencsak kiéhezett a vitaminokra és ásványi anyagokra, de a boltokban még mindig nehéz friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutnunk még mindig aktuális és jó megoldás, ha a csírák fogyasztásával színesítjük az étrendünket.

olvass tovább

Biztos, nem most

Emlékszel a Borsószem hercegkisasszonyra? Arra a régi mesére, amit gyerekkorunkban olvasott anya. Hat éves lehettem, és kiszedtem a levesből a borsót, majd beraktam a lepedő alá. Másnap szörnyen mérges voltam, mert nem lett kék-zöld folt a derekam, ahogy a mesében a herceglánynak, ugyebár így ment át a teszten, hogy mégis nemesi származású. Haragudtam, mert én a próba szerint nem voltam az.

olvass tovább

Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Mit igyunk ma ebédre?

  • 2014. október 02.

A kérdést helyesen tettük fel, ugyanis létezik olyan teljes tápértékű turmix, amely helyettesítheti akár a főétkezést is, mindössze 200 kalóriát tartalmaz, teljesen friss, természetes, és házhoz is jön. Ha szívesen fogyasztanál több zöldséget, de fogalmad sincs honnan kellene beszerezni, illetve miként lehet finoman elkészíteni, akkor tartsatok velünk a Liquid Lunch világába!

olvass tovább

Fehérboros cukkinifőzelék cékla ropogóssal

  • 2014. szeptember 30.

Ismét egy könnyű, zöldséges étel, mégse fordul elő túl gyakran a konyhákban. Vannak bizonyos alapanyagok, amiket rendre kikerülünk a közértben, és nem gondolunk rájuk önálló ételként. A cukkini is, de még inkább a cékla ilyen. Előbbit maximum levesként, köretként, utóbbit kizárólag savanyúságként szokták fogyasztani. Pedig a cékla nem csak finom, egészséges is: erős vérképző hatású, valamint a májnak is jót tesz. A tökfélék családjából származó cukkini pedig magas víztartalma miatt hidratáló hatású, és C-vitamin tartalma is magas. Ki ne szeretné őket?

olvass tovább

Paneltuning vésés nélkül

  • 2014. szeptember 20.

Úgy tűnik, az évekkel ezelőtt oly divatos wenge+kiwizöld párosítás a lakberendezésben még most is sok ember ízléséhez közel áll. Persze a trendek már egészen más irányba mutatnak, de ahogy a mediterrán stílus is jó ideje befészkelte magát sok ember otthonába, úgy ez a modern otthonokban még sokáig kedvelt lesz.

olvass tovább

Zöldség-túladagolás

  • 2014. szeptember 09.

Szeretek egy héten legalább egyszer húsmentes napot tartani az étkezésben, ilyenkor jövök rá mennyi mindent lehet kihozni csupán zöldségekből. Tervezek majd bonyolultabb recepteket ilyen téren, kezdetnek viszont a klasszikus főzelék-fasírt párosítást hoztam, természetesen hús nélkül.

olvass tovább