Kulcsszó keresés /


A legfinomabb zabpalacsinta receptek

  • 2024. március 09.

Mindenki hallott már a zab fantasztikus hatásairól: csökkenti a koleszterinszintet, a rák kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Magas a rosttartalma és sokáig teltségérzetet biztosít. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás is. Jótékony hatással van az idegrendszerre, rendszeres fogyasztása jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Ráadásul elkészítése gyors és egyszerű. Ha a hagyományos zabkása helyett valami különlegesebbet ennél, érdemes kipróbálni a zabpalacsintát.

olvass tovább

A menta jótékony hatásai

  • 2024. március 04.

Bátran mondhatjuk, hogy az egyik legismertebb gyógynövényeink közé tartozik a menta, és emellett számtalan jótékony hatással rendelkezik. Már az ókori görögök is ismerték a menta jótékony hatásait, és használták is a különféle betegségek kezelésében is.

olvass tovább

A depresszió jelei

  • 2024. február 28.

Bár a lélek egészsége egyre nagyobb szerepet kap napjainkban, még mindig hajlamosak vagyunk szemet hunyni, hogy ha magunkon, vagy egy hozzánk közel álló emberen véljük felfedezni a depresszió jeleit, és megmagyarázni különböző indokokkal, tagadva egy valós, létező, és rendkívül veszélyes betegséget. Íme, a depresszió legjellemzőbb tünetei. Fontos, hogy az alábbi tünet együtteseket ismerjük fel, és ha felfedezzük őket, ne legyintsünk vállvonogatva, hogy ugyan, ez csak átmeneti rossz periódus.

olvass tovább

Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról

  • 2024. február 26.

Hiánybetegségeket okozhat a vegán vagy a vegetáriánus étkezés, és nehezen lehet bevinni a szükséges tápanyagokat? Vagy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű élelmiszerekről vagy legalább csökkentjük a mennyiségét, már eleget tettünk a fenntarthatóságért? Bár a húsmentes étkezésnek egészségügyi és környezetvédelmi előnyei is vannak, egyáltalán nem mindegy, miként választjuk meg az ételeinket.

olvass tovább

Mi a hosszú élet titka?

  • 2024. február 01.

A lassú étkezés kevesebb kalóriát jelenthet. Azok az emberek, akik lassan étkeznek, kevésbé valószínű, hogy elhízottak lesznek, illetve csökkentik a szívbetegség, a cukorbetegség és a stroke kockázati tényezőit.

olvass tovább

Engedd el, de hogyan?!

A mai napot csak akkor kapod meg teljes egészében, ha elengeded a tegnapot. Amikor egy ember ragaszkodik egy helyzethez, egy állapothoz, egy személyhez vagy egy tárgyhoz, hidd el, hogy oka van rá. Nyomós oka. Valamiért úgy érzi, hogy segíti az ő túlélését. Ez még egy betegség esetében is így van. Nem vicc, a betegségnek is vannak előnyei. Foglalkoznak velünk, ápolnak minket, kevésbé kell konfrontálódni a környezettel és bizony kisebb mértékben kell felelősséget vállalni saját magunkért.

olvass tovább

Ints búcsút a cukornak!

  • 2024. január 24.

A cukor a nők legnagyobb ellensége. Sajnos amennyire egészségtelen, olyannyira finom is. A túlzott cukorfogyasztás számos olyan súlyos betegség előidézője lehet, mint a diabétesz, különböző szívzavarok, de akár egyes rákbetegségek is. Úgy érzed, eljött az ideje, hogy tegyél a testedért, az egészségedért, és megtisztítod magad a cukortól? Segítünk!

olvass tovább

4 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet

  • 2024. január 17.

Az emberi szervezet koleszterint termel, azonban a túl magas koleszterinszint számos komoly betegséghez vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, próbálkozhatunk bizonyos koleszterincsökkentő étellel. Mutatunk is néhány finomságot.

olvass tovább

A megelőzés életet menthet

  • 2023. december 14.

Sajnos még mindig ott tartunk, hogy 2023-ban is tabunak számítanak a nemi betegségek. Holott mindannyiunkat érinthet, sőt sokkal többet kellene tudnunk és beszélnünk róla, mint amennyit jelenleg.

olvass tovább