Ugrás a lap tetejére
Egy hercegnő csokra
2011. május 02.
Az angol királyi esküvőnek nem volt részlete, amit ne előzött volna meg nemzetközi találgatás. Bár a legtöbb fogadást valószínűleg a menyasszonyi ruhára kötötték, mi mégis vessünk egy pillantást Kate Middleton, vagyis Katalin cambridge-i hercegnő csokrára is.

Abban biztos lehetett az ember, hogy a csokor fehér virágokból fog készülni, ahogy eddig az összes királyi esküvőn. De vajon -Diana hercegnőhöz hasonlón- leomló, súlyos virágzuhatagot akar majd cipelni az ara, vagy inkább könnyű kis körcsokrot választ? Klasszikus lesz a csokor vagy –Kate divatlapokból ismert eleganciájához igazodva- inkább formabontóan modern?

Pénteken nem ért minket meglepetés. A menyasszonyi csokor kis cseppcsokor volt, Kate darázsderekához igazodó méretekkel. A csokor nem akart versenyezni a Sarah Burton tervezte ruhakölteménnyel, és nem rótt kínos terheket annak hordozójára.
A virágcsokrot négyféle virágból kötötték:    

Illatos tavaszi gyöngyvirág alkotta a csokor alapját.
Egyenesen Viktória királynő kertjéből szedték csokorba a bimbós mirtuszokat, a házasság és szerelem szimbólumait. A mirtusz a csokorban régi hagyomány, a bokrokat állítólag a királynő saját kezűleg ültette.
A csokor közepén illatos fehér jácintok virágoztak, ami a tartós szerelem szimbóluma.
Romantikus lévén elmosolyodtam: a menyasszonyi csokor negyedik virága, a törökszegfű volt, aminek angol neve: Sweet William. Döntse el mindenki, a lovagiasság szimbóluma jelentése vagy neve miatt került-e be a kompozícióba!
A virágcsokrot kevés zöld díszítette ízlésesen.

 


Gyöngyvirág

Mirtusz

JázminTörökszegfű


Szép volt a csokor? Szép. Talán nem lesz a legemlékezetesebb között, de nem is hiszem, hogy ezt kellett volna a csokornak vállalnia. Olyan volt, mint akinek a kezében volt: szolid, egyszerű, szeretnivaló. Az évszázad esküvőjére pedig úgyis mindenki emlékezni fog.
 

Tekintsd meg a Fleurt esküvői albumát: http://fleurt.hu/Eskuvoi_dekor/lista
Virágküldés: http://www.virágküldés.hu/

  • Helyszínek
  • Ajánlatok
  • Kuponok

Szólj hozzá a cikkhez