Augusztusi grillezés egészségesen
Mexikói babsaláta
A babfélék is nagyon jó fehérje források, jól illenek a többi zöldséghez. Az alábbi saláta finom, lehűtve fogyaszthatjuk a grill zöldségek vagy a saslik mellé is. Amikor salátát készítek vörös vagy tarkababból nem szokta bajlódni a főzéssel. Konzerv babot vásárolok, általában nem tartalmaznak a són, vízen és citromsavon kívül más rossz adalékot. Előfordul, hogy tesznek hozzá cukrot, azt visszateszem a polcra és keresek olyat amiben nincsen cukor.
Hozzávalók
240 g tarka, vörös vagy fehér bab
1-2 db piros kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
3-4 db paradicsom
1 cikk fokhagyma
Dresszing
3 evőkanál hidegen sajtolt szezám olaj
1 citrom leve
1 kk himalaya só
kevés őrölt zöld bors
A paprikát, hagymát, paradicsomot felkockázzuk, összekeverjük a babbal, a préselt fokhagymát pedig hozzáadjuk a dresszinghez, amelyet egy kis befőttes üvegben alaposan összerázunk. A salátára öntjük és jól behűtjük. Tálalhatjuk mángold leveleken, fűszeres olajban pácolt, pirított tofu kockák társaságában, kisebb kupacokban.
Szabóné Papp Emőke - életmód tanácsadó
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez