Ugrás a lap tetejére
Nyári fitness halvacsorák
2012. július 04.
Estére, amikor már kicsit enyhül a meleg, és megéhezel, a kiadós vacsorával együtt jönnek a fölös kalóriák.

A nyári forróságban szervezeted kevésbé igényli a szilárd élelmiszereket, ezért napközben inkább maradsz a „jól bevált” hideg üdítőknél és a fagyinál. Estére, amikor már kicsit enyhül a meleg, és megéhezel, a kiadós vacsorával együtt jönnek a fölös kalóriák. Így pár hét leforgása alatt jó pár kilót szedhetsz magadra. Van megoldás, ha szereted a halféléket. Egy kis salátával kiváló alacsony kalóriatartalmú, nyári vacsorát tudsz csinálni, anélkül, hogy bűntudatod támadna.

 

 

 

Íme néhány hal kalória értéke, hogy kiválaszthasd a számodra leginkább megfelelőt.

 

HALFÉLÉK

Mennyiség

Energia/kcal

HARCSA

10 dkg

280

LAZAC

10 dkg

213

TÜKÖRPONTY

10 dkg

145

AMUR

10 dkg

145

PISZTRÁNG

10 dkg

115

BUSA

10 dkg

95

TŐKEHAL

10 dkg

90

HECK

10 dkg

90

FOGAS

10 dkg

85

TENGERI HAL

10 dkg

85

TONHAL

10 dkg

85

KAGYLÓ

10 dkg

82

RÁK

10 dkg

77

 

 

Sóban sült pisztráng


Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg tengeri pisztráng (vagy lazac, fogas, stb.), 2 kg nagy szemcséjű tengeri só, 10 szem egész bors, 1 db citrom, pár szál rozmaring, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés
A só felével béleld ki a tűzálló tálat. A pisztráng belsejét tisztítsd meg, ízesítsd egész borssal, petrezselyemlevelekkel, rozmaringgal és citromdarabokkal. Tedd a halat a sóágyra és a maradék sóval borítsd be. Előmelegített, tűzforró sütőben süsd 25-30 percig, majd azonnal tálald:
vedd ki a pisztrángot a sóágyból, húzd le a bőrét. Ízlés szerint, bármilyen friss salátával fogyaszthatod. A recept nagy előnye, hogy zsiradék nélkül sü a hal, így a kalóriák száma valóban egyenlő a hal tápértékével.

 

                                                                                                                                          Forgó Zsanett

 

 

Pecázz Halkakasra!
Ha napközben is kedved támad halat enni, próbáld ki a pesti Halkakas halbisztró legfinomabb magyar halakból készült ételeit az V. kerület, Veres Pálné utca 33 alatt. A Halkakas sajátossága kétség kívül abban rejlik, hogy csak magyar halakat árulnak, barátságos, akár gyorsan falatozós hangulatban, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy a hal nem holmi komplikált étel. Aki a tiszai, bajai halászcsárdák hangulatára és kínálatára vágyik a Veres Pálné utcában az csalódni fog: bár halászlé van minden pénteken, a fogások nagy részét mégis úgy készítik, ahogy eddig nem kóstoltuk. Többet tud a füstölt pisztrángsaláta, a harcsa gyros, a fish&chips, mint gondolnánk, a füstölt busa pástétom, a pontyropogós és a harcsa curry pedig egyszerűen utánozhatatlan.

 

 

 


Első benyomásom:
0%
érdekes
0%
gondolkodtató
0%
humoros
0%
szomorú
megosztom:

 

 

  • Helyszínek
  • Ajánlatok
  • Kuponok

Szólj hozzá a cikkhez

KERESŐ

Kedvenceink
Honlapok, amelyeket mi is szívesen látogatunk
Az univerzum üzenete
Ács Piroska rovata