8 étel, amiket el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel
2. Az olasz klasszikus: pomodoro pasta, alias paradicsomos tészta: az apróra vágott vöröshagymákat pirítsd üvegesre egy kevés olajon, majd add hozzá a kinyomott fokhagymákat (jó sokat), a frissen vágott bazsalikomot és egy egész rozmaringot. Ehhez add hozzá a paradicsomkonzerveket, szórd meg sóval, borssal és oregánóval, majd főzd negyven percig. Ha megfőtt, vegyük ki belőle a rozmaringszárat, cukrozd meg egy kicsit, és botmixerrel zúzd össze rusztikusra. Közben a tésztát is kifőzheted al dentére, amely azt jelenti, hogy ne főzd szanaszét, hanem legyen félkemény. A pasztára rákanalazhatod a szószt, és a végén reszelt parmezánnal meghintheted. Imádnivaló, paradicsomos csókcsatákat kívánunk utána.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez