Minden, amit a rumról tudni érdemes
A rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbA rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbHa nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
olvass továbbA mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
olvass továbbMindenki hallott már a zab fantasztikus hatásairól: csökkenti a koleszterinszintet, a rák kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Magas a rosttartalma és sokáig teltségérzetet biztosít. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás is. Jótékony hatással van az idegrendszerre, rendszeres fogyasztása jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Ráadásul elkészítése gyors és egyszerű. Ha a hagyományos zabkása helyett valami különlegesebbet ennél, érdemes kipróbálni a zabpalacsintát.
olvass továbbEgy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
olvass továbbEzúttal egy olyan finomság receptjét hoztuk el Nektek, ami nemcsak mennyei, de még látványos is. A tavaszi finomság könnyedségével teszi páratlanná friss ízvilágát, és emellett az eper mámoros íze is megjelenik benne. Ez a mini torta, tökéletes harapnivaló, vagy vendégváró falat lehet.
olvass továbbEgyáltalán nem kell meglepődnünk, vagy kellemetlenül érezni magunkat, amiért ebben a nagy hidegben nagyon kívánjuk az édes, meleg dolgokat. Az újévi nagy diéták és életmódváltások közepette nem árthat, ha időnként beiktatunk egy-egy csaló napot, és ilyenkor tökéletes ötlet lehet elkészíteni ezt a desszertet. Sőt, természetesen egy esti összebújós filmezést is fel lehet vele dobni a kandalló mellett.
olvass továbbHamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.
olvass továbbA mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.
olvass továbbSzilveszterkor sokan választják a házibuli lehetőségét, hiszen ilyenkor a barátaink és legkedvesebb ismerőseink körében köszönhetjük az új évet. Most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze a vendégváró falatokhoz, amelyek egészen biztosan stílusosabbá és hangulatosabbá fogják tenni az évet búcsúztató partyt.
olvass továbbA Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.
olvass továbbMár ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.
olvass továbbAz ünnepi időszak sokak számára okozhat fejtörést, de azoknak sem kell aggódniuk, akik csak az utolsó pillanatban tudnak a készülődéssel foglalkozni, mégis szeretnének házi finomságokat készíteni. A bonyolult, órákat igénylő recepteket is könnyen hatékonnyá tehetjük néhány apró trükkel, és még a pénztárcánkat is megkíméljük velük. Elő a keverőtálakkal és a habverővel, hogy közösen élvezzük az egyszerű, mégis szívet melengető ünnepi ételeket a Rama karácsonyi tippjeivel és legfinomabb süteményreceptjeivel.
olvass továbbTélen, a hidegben esik a legjobban a fűszeres ételek és italok fogyasztása, különösen igaz ez az ünnepek idején. A karácsonyi menü mellé nagyon jó ötlet lehet, ha házilag készített italokat kínálunk a családnak és a vendégeknek, amelyek sokszor desszert gyanánt is megállják a helyüket. Összegyűjtöttünk 5 remek ital receptet, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet, és egészen biztos, hogy mindenki örömmel fog fogyasztani.
olvass továbbA karácsonyi menü összeállítását mindig hosszadalmas, gondos tervezés előzi meg, ráadásul mivel ilyenkor általában rengeteg vendéget várunk, és mi magunk is ellátogatunk a családtagjainkhoz és barátainkhoz, érdemes süteményekből is több félét készíteni. Ha szeretnéd idén igazán ötletes desszertekkel meglepni őket, akkor csak lapozd át a galériánkat, és biztosan találsz olyat, ami téged is egyből levesz a lábadról.
olvass továbbSzeretjük a különleges dolgokat, ez a forró csokival sincs másképp, ezért összegyűjtöttünk nektek pár receptet, amivel meglephetitek saját magatokat, a kedveseteket vagy a barátnőiteket.
olvass továbbA télről és a havas tájról sokaknak a sportolási lehetőségek, leginkább a síelés juthat eszükbe, amiről meglehetősen egyszerű dolog a meleg hüttékre asszociálni, ahol megpihenhetünk két lesiklás között. Ilyenkor nagyon jól esik egy nagy bögre tea vagy forró kakaó, viszont az abszolút kihagyhatatlan étel, amit ilyenkor mindenképpen meg kell kóstolnunk, az a gőzgombóc. A következő receptet ajánljuk mindazoknak, akik már túl vannak az idei síelésen, és visszasírják azt, illetve azoknak is, akik nem szeretnének kimozdulni a meleg otthonukból, viszont szívesen megkóstolnák ezt a finom édességet.
olvass továbbA hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.
olvass továbbEgy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a heti lendület megragadása érdekében. Mivel, már November vége van és ezáltal egyre hidegebb, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. Na meg amúgy is imádok új receptek után kutatni!
olvass továbbA francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.
olvass tovább