Csőröge fánk recept, nem csak a farsangi szezonra

  • 2018. február 17.

A farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.

olvass tovább

Karneváli koktélok

  • 2018. február 15.

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.

olvass tovább

Koktélkülönlegességek a szerelmesek napjára

  • 2018. február 14.

A szerelmesek ünnepén, Bálint napján azoknak kedveskedünk, akik igazán fontosak számunkra. Akár pároddal édeskettesben vagy más szeretteddel töltöd e romantikus ünnepet, a kényeztetés mindenkinek jár. Varázsoljuk elbűvölő koktélcsodákkal még emlékezetesebbé az estét! A csokoládé finom illata és a gyümölcsösen édes ízvilág garantáltan hozzájárul ahhoz, hogy a megfelelő hangulatban töltsük a szerelem napját.

olvass tovább

Epres-csokis pite recept

  • 2018. február 12.

Ha szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.

olvass tovább

Frissítő zöld smoothie

  • 2018. február 07.

Ez a zöld méregtelenítő turmix energetizál, megtisztítja a szervezetedet a káros anyagoktól, és az emésztésre is jótékony hatással van. Ne rettentsen el a zöld szín, és a zöldségek ízétől való félelem. A gyümölcsök hozzáadásával készült smoothie-t még a gyerekek is örömmel fogyasztják, anélkül, hogy tudatában lennének, hogy valójában mennyi zöldséget fogyasztanak éppen.

olvass tovább

Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

Pink álom - cékla minden mennyiségben

Köményes savanyúságként mindig is nagy kedvencem volt, de csak pár éve fedeztem fel, mennyi minden készíthető a cékla nevű szuperzöldségből. Ez az élénkszínű, édeskés, ropogós gyökér számtalan formában fogyasztható, levesként, főételként, italként, de gyümölcsökkel, zölkdségekkel kombinálva nagyszerű nyers salátaalap vagy nassolnivaló.

olvass tovább

Gyümölcsös ízek kavalkádja egy szem drazséba sűrítve

  • 2018. január 29.

Az enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.

olvass tovább

A legfinomabb Cézár saláta

  • 2018. január 25.

A Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.

olvass tovább