Grillezett sajt zöldségekkel és füstölt Gouda-mártással

  • 2015. május 18.

Még a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.

olvass tovább

Kedvenc gesztenyetorta sütés nélkül

  • 2015. május 17.

Ezt a receptet régen egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. A konkrét, általa megadott receptre nem igazán emlékszem, szóval mondhatjuk azt, hogy az én receptem. Akinek ezt készítettem imádja a gesztenyét, szóval, ha van olyan ismerős aki gesztenyefreak, akkor hajrá. Ez lesz a kedvence. Isteni, szupergyors, sütésmentes és szülinapra is kiváló.

olvass tovább

Nyárköszöntő frissítő bodzából

  • 2015. május 14.

Élénkít, frissít, méregtelenít is egyben, ráadásul finom, kellemes ízű ital. A bodza gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló-képességet fokozó hatása.

olvass tovább

Margarita jégkrém

  • 2015. május 12.

Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.

olvass tovább

Az édes élet alternatívája: a méz

  • 2015. május 08.

A méz természetes, gyermekbarát édesítőszer, ami megfelelő alternatívája lehet a fehér cukornak. Táplálékként vagy gyógytermékként való fogyasztása és felhasználása egyidősnek mondható az emberiség történelmével. Sajnos a múlt században a méhgyógyászati termékek alkalmazása a szintetikus gyógyszerek forradalmának következményeként méltánytalanul háttérbe szorult, az édesítés terén pedig a finomított fehér cukor vette át a vezető szerepet, de újabban ismét  kezdjük felismerni és alkalmazni a méz nyújtotta előnyöket.

olvass tovább

Eljött a baráti összejövetelek ideje - olasz stílusban

  • 2015. május 05.

2015. április 28-án Budapesten járt az Aperol és Campari nemzetközi márkanagykövete, Loris Contro, aki fergeteges stílusban varázsolt másodpercek alatt igazi olasz nyáresti frissítőket - amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetünk. Hozzá pedig könnyed, pikáns falatkákat tálalhatunk barátainknak, amelynek trükkjeiről Wossala Rozina mesélt.

olvass tovább