Lelket melengető koktélreceptek karácsonyra

  • 2017. december 12.

Már ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.

olvass tovább

Egyszerű vacsora ötlet: gombás lepény

  • 2017. december 05.

Könnyen előfordulhat, hogy a karácsonyi készülődés közepén, amikor az ajándékok beszerzésén és a ház kidekorálásán iparkodunk, nincs időnk arra, hogy hosszú órákig álljunk a tűzhely mellett. Ilyenkor lehet hasznos egy gyorsan elkészíthető, nem túl sok alapanyagot igénylő recept, mint amilyen ez is.

olvass tovább

Aszalt szilvás - csicseriborsós marharagu

  • 2017. december 04.

Egy alapvetően klasszikusnak számító ételt is megbolondíthatunk, ha egy-egy különlegesebb összetevőt csempészünk bele. Ezúttal ez az alapanyag az aszalt szilva, ami egy marharaguba kerül. Ezen felül pedig a csicseriborsó és a bulgur gondoskodnak arról, hogy ne csak finom, hanem egészséges is legyen az, amit eszünk.

olvass tovább

Hétvégi vendégváró: zöldborsós májpástétom tekercs

  • 2017. december 02.

Amikor vendégeket várunk, akkor általában azokat a recepteket preferáljuk, amiket egyszerű elkészíteni, szépen lehet tálalni, illetve a vendégeink kedvükre „csipegethetnek” belőle annyit, amennyi jól esik. Ilyenkor remek ötlet lehet pástétomokat készíteni, amelyeket pirítóssal biztosan nagyon népszerű lesz.

olvass tovább

Ebéd ötlet: juhtúrós rakott zöldbab

  • 2017. december 01.

A rakott ételeket általában elkészíteni és megenni is nagyon szeretjük, az előbbinek az az oka, hogy kifejezetten egyszerűek, az utóbbinak pedig az, hogy általában nagyon finomak is. Ez a rakott zöldbab, aminek most elhoztuk a receptjét, egészen biztosan az, hiszen egy kis juhtúró teszi igazán különlegessé.

olvass tovább

Egzotikus vacsora tipp: indiai kuszkusztál

  • 2017. november 29.

A legtöbben télen kifejezetten szeretnek fűszeresebb, egzotikus ételeket fogyasztani, ezért ezúttal egy indiai receptet hoztunk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne kicsit különlegesebb ízeket is kipróbálni, mielőtt belevág a szokásos karácsonyi ételek elkészítésébe.

olvass tovább

Izgalmas köret: barackos-fetás kukoricasaláta

  • 2017. november 28.

A kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.

olvass tovább