Ugrás a lap tetejére

Mindennapi kenyerünk

Szilvakrémes-pisztáciás pohárkrém

Szilvakrémes-pisztáciás pohárkrém

Ültem itt a Fonyódi házunk teraszán és megcsapott az ősz illata. Ahogy fúj a szél, ahogy süt a nap, így augusztus végén már egész más. Nincs ezen mit keseregni, nekem például az ősz a kedvenc évszakom. Ez a hangulat ihlette ezt a tényleg pofon egyszerű desszertet, aminek a színei engem nagyon emlékeztet a majd lehulló avar színeire.
Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.
A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológust, a JóAlvás Központ orvosát az elalvást segítő táplálkozási szokásokról kérdeztük.
  • Helyszínek
  • Ajánlatok

KERESŐ

Kedvenceink
Honlapok, amelyeket mi is szívesen látogatunk