Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

Augusztusi grillezés egészségesen

  • 2016. augusztus 26.

A grillezés, sütögetés baráti vagy családi környezetben a nyár elengedhetetlen tevékenysége. Ilyenkor előtérbe kerülnek általában a különféle húsok, kolbászok, sült szalonna. Akik nem szeretnének ilyen ételekkel élni, számukra sem kell lemondani a grillezés és a finom falatok öröméről.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább

Így készíts tökéletes zabkását

  • 2016. augusztus 21.

A zabkását imádjuk, ez nem is vitás! Egy tökéletes szénhidrátforrás, amely igazi lendületet ad a nap elején. A tökéletes zabkását azonban megalkotni elég nehéz, hiszen ahány ház, annyi zabkása, mivel ezerféleképpen elkészíthető, ízében és állagában is teljesen ízlésre szabható. Mi most átfogó cikkünkkel több variációt is bemutatunk így különböző ízléseknek megfelelően is megpróbáljuk a tökéletes zabkása titkát fellebbenteni.

olvass tovább

Meleg ellen: hideg avokádó leves

  • 2016. augusztus 20.

Na jó, igazból ez nem is leves, talán a turmix megnevezés helyénvalóbb lenne. De mégiscsak sós ételről van szó, így hát az elmúlt és leendő kánikulák időszakában könnyed ebédként is funkcionálhat. Pár hozzávaló kell csak, főzni semmit sem kell szinte (az alaplevet kivéve), és ha jól lehűtjük, akkor igazi frissítő fogás.

olvass tovább

A csokitorta, amit mindenkinek ki kell próbálnia!

Tudom, a legtöbb családnak megvan a saját csokitorta receptje, de ezt az egyet tényleg szívből ajánlom mindenkinek! Ez az a csoki torta, ami annak is ízlik, aki egyébként a gyümölcsös sütiket kedvelők táborába tartozik. Nagyon könnyű, nagyon csokis, (nagyon nem bikini barát), de ha csak egyszer esztek tortát a nyárig – na, akkor ez legyen az!

olvass tovább

Tények és tévhitek az étkezésben. Ezeknek ne dőlj be!

Ugye te is hallottál már arról, hogy a sok gyümölcs bevitel egészségtelen, vagy arról, hogy a tojássárgája koleszterint okoz? Számos tévhit kering a világhálón és köztudatban, ami sokakat félrevezet. Manapság igen nehéz eldönteni, mi a helyes és helytelen, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Lássuk hát, milyen állításoknak nem szabad bedőlni!

olvass tovább

Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság

Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!

olvass tovább