A hajvasalás tízparancsolata

  • 2014. december 18.

Ha szereted mindig szögegyenesen viselni hajad, bizony minden hajmosás után ki kell vasalni, még akkor is, ha alapból nem göndör. Egészen más eredményt érsz el a vasalással, mivel a hajszálak felborzolt szerkezete a hő és a száliránnyal megegyező simítás miatt egyenletessé válik. Ezáltal megváltozik az egész frizura tartása, fényesebb és csillogóbb lesz a loboncod. Megmutatjuk, hogyan használd helyesen!

olvass tovább

Száz év szépsége egy pecben

  • 2014. december 09.

A CutVideo bámulatos anyagot készített egy fodrász és egy sminkes, na meg egy modell segítségével az elmúlt 100 év frizura- és sminkdivatjairól. Az egyperces "történet" 1910-ben kezdődik és 2010-ben ér véget, tehát száz esztendőt ölel fel.

olvass tovább

Hajvarázslat téli napokra

  • 2014. december 02.

Szürke reggelek, hideg, eső, köd. Még csak most kezdődnek a beláthatatlanul hosszú téli napok, annak ellenére, hogy egy-egy pillanatra átmenetileg a hőmérő higanyszála tavasziasabb magaslatokba ugrik. Az ápolt és csillogó frizurára viszont minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy baráti vacsora, vagy más társasági program van kilátásban. Persze azon túl, hogy természetesen a saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált. A hajápolást télen sem szabad félvállról venni.

olvass tovább

Téli szépségtippek

  • 2014. november 13.

Ha te személy szerint kedveled is a telet, a bőrödnek és a hajadnak bizonyára nem a kedvenc évszaka. A bőr kiszárad, veszít a ragyogásából, és általában sápadtnak tűnik, míg a hajad durva tapintású lesz és jelentősen veszít nedvességtartalmából. Az alábbi tippek segítségével azonban megőrizheted a szépségedet a hűvös hónapok és a kemény fagyok közepette is.

olvass tovább

Meddig normális az őszi hajhullás?

  • 2014. november 11.

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

olvass tovább

Mire jó a kókusztej?

  • 2014. november 10.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

Essential Looks - modern őszi-téli terndkollekció

  • 2014. október 18.

A mai média orientált világban, amikor megannyi kép és benyomás folyamatos hatása alatt vagyunk, szinte felbecsülhetetlen találni egy valódi szakértőt. A Schwarzkopf Professional Essential Looks kollekciói valódi értéket képviselnek. Inspiráló, könnyen érthető, átfogó és fókuszált, elengedhetetlen segédlet minden fodrász számára.

olvass tovább

Hogyan viseljük a hajunkat ősszel?

  • 2014. október 13.

Már tudjuk, mit vegyünk fel, és hogyan sminkeljünk hozzá, most nézzük meg, milyen frizuratrendekre számíthatunk az őszi-téli hónapokban. Azt már most elárulom, hogy nagyon vegyes a felhozatal, így biztosan te is megtalálod a kedvencedet!

olvass tovább

5 házi hajkondicionáló

  • 2014. szeptember 26.

Ismerős az érzés, amikor készülnél hajat mosni, de az összes hajbalzsam kifogyott, márpedig anélkül két napig nyúzhatnád a frizurád bontókefével? Szerencsére az otthoni alapanyagok felhasználásával is készíthetünk rendkívül tápláló hajkondicionálókat, ami teljes mértékben természetes, ráadásul pénztárcabarát!

olvass tovább