7 hajmítosz, amit ideje elfelejtened

  • 2015. március 08.

Megannyi mítosz kering a tökéletes haj titkáról – mindegyiket kipróbálod, aztán rájössz, hogy nálad valamiért mégsem válnak be. Nos, üdvözöllek a rakoncátlan tincsek és a fegyelmezhetetlen fürtök világában, ahol most megdöntjük ezeket a mítoszokat!

olvass tovább

Tavaszi smink- és hajtrend 2015

  • 2015. február 03.

Bekukkantottunk a haute couture week kulisszái mögé és ellestünk néhány smink- és hajtippet a tavaszi szezonra. Lássuk, mi lesz a divat, ha ismét beköszönt a jó idő!

olvass tovább

Miért jó a hosszú a haj?

  • 2015. január 27.

A hosszú hajat mindig is a szépséggel, a nőiességgel párosítja a társadalom, mióta világ a világ. A frissen mosott, ápolt, hosszú haj önmagában öltöztet. Ha esetleg mostanában azt tervezted, hogy lenyisszantod a hosszú tincseidet, cikkünk után lehet, hogy megváltozik a véleményed.

olvass tovább

A legjobb 2014-es bob frizurák

  • 2015. január 07.

A bob frizura évek óta hódít, és nem hiába. Bár a hosszú loknik mindig nőiesek, és elegáns külsőt kölcsönöznek viselőinek, a rövidebb fazon teljes megújító hatással bír, és egy új, vagányabb megjelenést. Lássuk a sztárokat, akik 2014-ben a bob mellett tették le a voksukat, és milyen jól tették!

olvass tovább

A hajvasalás tízparancsolata

  • 2014. december 18.

Ha szereted mindig szögegyenesen viselni hajad, bizony minden hajmosás után ki kell vasalni, még akkor is, ha alapból nem göndör. Egészen más eredményt érsz el a vasalással, mivel a hajszálak felborzolt szerkezete a hő és a száliránnyal megegyező simítás miatt egyenletessé válik. Ezáltal megváltozik az egész frizura tartása, fényesebb és csillogóbb lesz a loboncod. Megmutatjuk, hogyan használd helyesen!

olvass tovább

Száz év szépsége egy pecben

  • 2014. december 09.

A CutVideo bámulatos anyagot készített egy fodrász és egy sminkes, na meg egy modell segítségével az elmúlt 100 év frizura- és sminkdivatjairól. Az egyperces "történet" 1910-ben kezdődik és 2010-ben ér véget, tehát száz esztendőt ölel fel.

olvass tovább

Hajvarázslat téli napokra

  • 2014. december 02.

Szürke reggelek, hideg, eső, köd. Még csak most kezdődnek a beláthatatlanul hosszú téli napok, annak ellenére, hogy egy-egy pillanatra átmenetileg a hőmérő higanyszála tavasziasabb magaslatokba ugrik. Az ápolt és csillogó frizurára viszont minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy baráti vacsora, vagy más társasági program van kilátásban. Persze azon túl, hogy természetesen a saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált. A hajápolást télen sem szabad félvállról venni.

olvass tovább

Téli szépségtippek

  • 2014. november 13.

Ha te személy szerint kedveled is a telet, a bőrödnek és a hajadnak bizonyára nem a kedvenc évszaka. A bőr kiszárad, veszít a ragyogásából, és általában sápadtnak tűnik, míg a hajad durva tapintású lesz és jelentősen veszít nedvességtartalmából. Az alábbi tippek segítségével azonban megőrizheted a szépségedet a hűvös hónapok és a kemény fagyok közepette is.

olvass tovább

Meddig normális az őszi hajhullás?

  • 2014. november 11.

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

olvass tovább