Tavaszváró, trendi hajfonatok

  • 2016. február 07.

Imádjuk a hosszú hajat, de valljuk be, időnként jó lenne, ha nem csak lógna, vagy lófarokba kötve hordanánk. Mi jöhet még szóba? Persze, hogy a fonatok. Nézzünk néhány inspirációt, fonott frizurákról, amiket bátran kipróbálhatunk hétköznapokra is.

olvass tovább

Ébredj tökéletes frizurával minden reggel!

  • 2016. február 05.

Nyáron könnyű szemkápráztató frizurákat kihozni a hajunkból, hiszen nem okoz gondot a reggeli mosás, formázás. A januári fogvacogtató hidegben azonban biztosan átfagysz, ha csak egy kicsit is nedves marad a hajad. Egy meleg kötött sapka pedig lenullázza a készülődéssel töltött óráid eredményét. A megoldás persze az, hogy moss hajat előző este.

olvass tovább

Hajszínajánló mindenkinek!

  • 2016. február 02.

Veled is előfordult már, hogy nagyobb változtatásra szántad el magad, de balul sült el? Ha szeretnél világosabb vagy sötétebb hajszínt, de félsz, hogy nem fog jól állni, nézd meg ajánlónkat, hogy könnyebben tudj dönteni. És bizony, néha még a sztároknak sem sikerül elsőre!

olvass tovább

Spa otthon!

  • 2016. január 08.

Lássuk be: a hétköznapi rohanás mellett néha hajlamosak vagyunk elbliccelni bőrünk alapos ápolását. Jó esetben feldobunk egy arcápolót, vagy talán eljutunk a bőrradírozásig, de a többi? Hagyjuk… Szánjunk most egy kicsivel több időt magunkra! Csapjunk egy spa napot otthon egyedül,vagy akár a barátnőkkel – egy pakolás száradási ideje alatt annyi mindent meg lehet beszélni – ráadásul tökéletesen el is tüntethetjük velük a bulizás nyomait…

olvass tovább

A hajvasalás tízparancsolata

  • 2015. december 08.

Ha szereted mindig szögegyenesen viselni hajad, bizony minden hajmosás után ki kell vasalni, még akkor is, ha alapból nem göndör. Egészen más eredményt érsz el a vasalással, mivel a hajszálak felborzolt szerkezete a hő és a száliránnyal megegyező simítás miatt egyenletessé válik. Ezáltal megváltozik az egész frizura tartása, fényesebb és csillogóbb lesz a loboncod. Megmutatjuk, hogyan használd helyesen!

olvass tovább

Meddig normális az őszi hajhullás?

  • 2015. december 05.

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

olvass tovább

10 étel, ami segít megállítani a hajhullást

  • 2015. november 25.

Ősszel és tavasszal a haj a megszokottnál is többet hullik, ami sokszor aggodalommal tölt el. A szervezet vitaminhiánya először a hajunkon látszik meg, ugyanis a test úgy érzékeli, arra van a legkevésbé szüksége, ezért gyorsan meg akar tőle szabadulni, hogy a fontos vitaminok ne a fölösleges helyekre kerüljenek. Néhány étel nagy számban tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre szüksége lehet a hajnak és fogyasztásukkal megakadályozható a további hajhullás.

olvass tovább