Retek, a fogyókúrázók jolly jokere

  • 2016. április 04.

A retek igazi tél végi vitaminbomba, a téli hónapok után az egyik legkorábban piacra kerülő zöldségféle. A piacok standjain márciusban szemet gyönyörködtető látvány az üdén piros hónapos retek, ami nálunk a legismertebb fajta. Ennek kissé borsos íze, és ropogós húsa van. Hasonlít hozzá az úgynevezett francia retek, amely hosszúkásabb, a szárhoz közelebbi része piros, a lenti fele pedig fehér. Ízét a szezon is befolyásolja, a korán szedett retek íze lágyabb és édeskésebb, a fényesen csillogó, zsenge, friss tavaszi retek szinte mindenki kedvence, a gyerekek is szívesen rágcsálják.

olvass tovább

A változatosság ereje

  • 2016. április 03.

Az unalom legalább annyira lehet lebeszélő, mint rábeszélő tényező, ha sportról van szó. Bár egyre gyorsuló világunkban inkább lebeszélőként funkcionál. A fogyasztói társadalom jellemzői megfigyelhetőek a szabadidősport terén is. Mint egy friss tavaszi románc, úgy lép életünkbe a sport, majd hagyjuk egymást faképnél pár hét alatt.

olvass tovább

Mik a túledzés jelei és káros hatásai?

Sok ember dönt manapság az egészséges, sportos életmód mellett. Elkezdünk tudatosabban étkezni, eleinte csak ismerkedünk az új mozgásformákkal, majd hónapokkal később azon vesszük észre magunkat, hogy minden nap intenzív, másfél órás edzéseken veszünk részt, és kemény diétákat követünk. De honnan tudhatjuk, hogy mikor kell megálljt parancsolni - a saját egészségünk érdekében?

olvass tovább

MyProtein, a tökéletes üzemanyag

  • 2016. március 25.

Itt a tavasz, és ideje, hogy újra életet lehelj a testedbe. Tudjuk jól, hogy az edzés mellett oda kell figyelnünk a táplálkozásra, és a megfelelő edzéshez való felszerelésre. Ebben a mai, rohanó világban nem mindig van idő arra, hogy megfelelő tápértékkel rendelkező ételeket készítsünk és fogyasszunk el nap, mint nap. A MyProtein, erre kínál tökéletes megoldásokat.

olvass tovább

Így dolgozd le, ha nassoltál napközben

Hiába igyekszünk odafigyelni a helyes étkezésre, mindannyiunknak lehet olyan napja, amikor becsúszik egy shake, vagy egy kihagyhatatlan csokis fánk. Önsanyargatás helyett viszont itt van néhány edzéstipp, amikkel a bevitt (felesleges) kalóriákat ledolgozhatjuk. Habár, megdöbbentő lesz, hogy egyetlen finom falat hány izzasztó percünkbe fog kerülni.

olvass tovább

Milyen ételhez milyen bort válasszunk? A stílusos borozás alapelvei

  • 2016. március 25.

Az ételekhez leginkább illő bor kiválasztása nem is olyan könnyű feladat. Sokan követik a jól bevált, régi szabályt, miszerint fehér húsokhoz fehér, vagy rosé bor, a vörös húsok mellé pedig vörös bor dukál. Az is igaz, hogy az egyszerű, kevésbé fűszeres fogások könnyű, fehér bort kívánnak, míg a nehezebb, karakteresebb, zsírosabb fűszeresebb kreációk már az erősebb fehér borok, de leginkább a testes vörös nedűk után kiáltanak.

olvass tovább

Miért van az érzelmes embereknek jobb élete?

Nehezen fejezzük ki az érzelmeinket. Azt hisszük a lelkünket kell kifordítani, ami aztán visszafordítva már soha nem lesz ugyanaz. Azt gondoljuk, olyan, mint amikor a negatív fényt kap, örökre sérül, és a fénykép soha elő nem hívható, semmi nem őrzi majd emlékeinket. Érzelmeinkről beszélni néha nehezebb, mint bármilyen vizsga, igazi megmérettetés. Pedig az érzelmek feltárása nem egyenlő azzal, hogy valaki lábai elé fekszel, védtelenül, fegyvertelenül, és hagyod, hogy diadalittasan a mellkasodra tegye a lábát.

olvass tovább

Így válj futóvá, ha utálsz futni

Két fajta futó létezik: az, aki mindig is imádott futni, már egész fiatal korától, és az, aki gyűlölte ezt a fajta mozgásformát, de muszájból idővel rávette magát. Nyilván az utóbbi esetben van nehezebb dolga az embernek, de íme, néhány tipp, amik segíthetnek, hogy idővel legyőzd az utálatod, és Te is futóvá válj!

olvass tovább