Milyen ételhez milyen bort válasszunk? A stílusos borozás alapelvei

  • 2016. március 25.

Az ételekhez leginkább illő bor kiválasztása nem is olyan könnyű feladat. Sokan követik a jól bevált, régi szabályt, miszerint fehér húsokhoz fehér, vagy rosé bor, a vörös húsok mellé pedig vörös bor dukál. Az is igaz, hogy az egyszerű, kevésbé fűszeres fogások könnyű, fehér bort kívánnak, míg a nehezebb, karakteresebb, zsírosabb fűszeresebb kreációk már az erősebb fehér borok, de leginkább a testes vörös nedűk után kiáltanak.

olvass tovább

Miért van az érzelmes embereknek jobb élete?

Nehezen fejezzük ki az érzelmeinket. Azt hisszük a lelkünket kell kifordítani, ami aztán visszafordítva már soha nem lesz ugyanaz. Azt gondoljuk, olyan, mint amikor a negatív fényt kap, örökre sérül, és a fénykép soha elő nem hívható, semmi nem őrzi majd emlékeinket. Érzelmeinkről beszélni néha nehezebb, mint bármilyen vizsga, igazi megmérettetés. Pedig az érzelmek feltárása nem egyenlő azzal, hogy valaki lábai elé fekszel, védtelenül, fegyvertelenül, és hagyod, hogy diadalittasan a mellkasodra tegye a lábát.

olvass tovább

Így válj futóvá, ha utálsz futni

Két fajta futó létezik: az, aki mindig is imádott futni, már egész fiatal korától, és az, aki gyűlölte ezt a fajta mozgásformát, de muszájból idővel rávette magát. Nyilván az utóbbi esetben van nehezebb dolga az embernek, de íme, néhány tipp, amik segíthetnek, hogy idővel legyőzd az utálatod, és Te is futóvá válj!

olvass tovább

Top 3 tavaszi diéta

  • 2016. március 03.

Hosszabbak a nappalok, ideje, hogy szervezetünk is felébredjen a téli álomból. A jótékony tavaszi napsütés, és a mozgás hatására sokkal könnyebben ellenállunk az édességnek, és a szénhidrát dús ételeknek. Elő a biciklit, túrabakancsot, futócipőt! A tavaszi fogadalmat könnyebb betartani, mert inspirálnak az új fények reggel, a madarak hangjai, nincs többé csend, sötét szürkeség. A szekrényekben nincs többé káosz, mert kidobálod a régit, az elhasználtat, a fölöslegest. Bújj ki a télen felszedett kilókból, mint egy régi ruhából, sikerülni fog. Tavasszal meglátod, sokkal könnyebb, a tested természetes módon vágyik a megtisztulásra.

olvass tovább

Tavaszi edzős szettek - hogy újra lendületbe jöjj

Mind tudjuk, hogy néha egy új edző cipő, egy új szett vagy sportos kiegészítő lehet az, ami meghozza a kedvet a mozgáshoz. A tavasz beköszöntével, most, hogy vége a téli, lustálkodós hónapoknak, néhány új sportöltözettel készültünk azoknak, akiknek motivációra lenne szükségük a mozgás elkezdéséhez, vagy lendületes folytatásához.

olvass tovább

Léböjtkúra okosan. Vigyázat, életveszélyes is lehet!

  • 2016. február 25.

Mi a léböjt? Egy előre megtervezett folyamat, amelynek során először fokozatosan kiiktatjuk az étrendből a szilárd tápanyagokat, majd meghatározott ideig – lehetőleg egy szakember felügyelete mellett – frissen turmixolt zöldség- és gyümölcsleveket fogyasztunk. A léböjt három napnál tovább nem végezhető! A test és a szellem megtisztulását szolgálja, melyet bármikor abba lehet, és abba is kell hagyni, ha negatív hatásai jelentkeznek

olvass tovább

Tévhitek a női melledzés kapcsán

A mellizom edzése kapcsán alapvető tévhit a nők körében, hogy ha mellre edzesz, akkor az egészen biztos kisebb lesz. Rögtön a női testépítők képe ugrik be ilyenkor mindenkinek, és sokak elhatározzák: egész biztosan nem áldozzák fel a mellüket a fitness oltárán. Holott ez az egész sokkal összetettebb ennél, és ha beépíted ezt a lépést is az edzéstervedbe, a melleid meghálálják majd, hidd el!

olvass tovább

Elmúltál 30? Akkor másképp kell fogyókúráznod!

A fogyás bármely életkorban hatalmas kihívás, de 30 felett sokkal könnyebben kúsznak ránk a kilók, ugyanakkor nehezebb tőlük megszabadulni. A női lét egyik legszebb, egyben legkritikusabb időszaka a harmincas életkor, mert általában rengeteg mindent csinálunk egyszerre. Gyerekeket szülünk, karriert építünk, és közben fontos, éltető, aktív motorja szeretnénk maradni a családi életnek is.

olvass tovább