Miért nem tartjuk be újévi fogadalmainkat?

Szilveszter éjszakáján úgy érezzük, minden most kezdődik el. Lenullázzuk a számlálót, és engedjük, hadd ragadjon magával a csillagászok által megállapított mágia, hogy új kezdethez érkeztünk. Szépen, gondosan összeállítjuk a fogadalmaink listáját, abban a pillanatban valóban hisszük, hogy valami új, boldogabb kezdődik.

olvass tovább

Tőzegáfonya, a sokoldalú szupernövény

Ez az apró bogyós növény igazi csodaszer, gyógyhatását az orvostudomány már évezredek óta felhasználja. Az alternatív gyógymódok ma reneszánszukat élik, ezért a tőzegáfonya számtalan egészségügyi előnyét is egyre szélesebb körben támasztják alá a kutatások. Rokona a fekete áfonyának, és sokan keverik a vörös áfonyával, az angol nyelvben még az elnevezés is azonos, mindkettőt cranberry-nek hívják.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Hogyan ne szedjünk fel plusz kilókat az ünnepek alatt

  • 2015. december 24.

A karácsonyi ünnepek előtt, alatt és után is mindig mindenkitől azt hallgatom, hogy ő már előre fél, hány kiló plusszal kell majd szembesülnie az újév kezdetén. Ilyenkor aztán rendszerint zsúfolásig telnek az edzőtermek, nő, férfi, idős és fiatal együtt szenvednek azért, hogy (sokuknál több hónapnyi!) kemény munkával megpróbálják visszatornázni az eredeti súlyukat. Holott, egy kis önkontroll gyakorlásával egész könnyen meg is lehetne előzni, hogy a kilók miatt kelljen idegeskedni az ünnepek után.

olvass tovább

Maradj formában az ünnepek alatt!

  • 2015. december 23.

Az ünnepek mindig féktelen lakomákba torkollanak, esetemben különösen, ugyanis az a balszerencse ért, hogy a születésnapom december 27-re esik, így a 24-től január 1-ig tartó időszak töménytelen mennyiségű földi jóról szól minden évben. Lévén, vendéglátós család sarja vagyok, minden házban rogyásig van az asztal töltött káposztával, libacombbal, hidegtálakkal, rántott hússal, bejglivel és a két ünnep között, a tiszteletemre készült születésnapi tortacsodákat már meg sem említem. Felteszem, nem az én családom az egyetlen, ahol karácsonykor elszabadul a kalóriapokol, de talán cikkem segítségével megelőzhetőek idén, az alattomosan felkúszó kilók.

olvass tovább

10 érdekes tény a C-vitaminról

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, Szent-Györgyi Albert magyar biokémikus által, Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak. Ismerjük meg közelebbről e méltán csodavitaminnak keresztelt antioxidánst!

olvass tovább

A karácsony próbára teszi az emberi kapcsolatokat?

A szívemben már régen karácsonyt rendeztem, úgy november környékén, amikor először megjelentek a hógömbök és a sztaniol angyalkák. Ekkor még nyugodt és várakozó voltam. Elképzeltem, hogy mindent időben megvásárolok, no stress, no para, last christmas I gave you my heart és Ica kérlek, fáradj a kasszához a háundemben, minden ugyanaz, évről évre semmi nem változik, megnyugtat, komfortérzetet ad a komfortzónában.

olvass tovább

7+1 élményajándék karácsonyra!

Az élményajándék különleges. Mert soha nem kopik, szakad, vagy rongyolódik el. Mindenkinek tetszik, mert mindig személyes, stílusos, és egyedi. Nem vonatkoznak rá a fogyasztóvédelmi szabályok, mert senki nem akarja tíz nappal az ünnepek után valami másra cserélni.

olvass tovább

Van zsákodban minden jó - Egészséges Mikulás-napi csemegék

„Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró... " Már az óvodában is fennhangon énekeltük a dalocskát, és mohón bontogattuk a fényes, piros csomagot, figyelmen kívül hagyva az unalmas, számunkra semmitmondó tényt, hogy vajon amit éppen ropogtatunk, egészséges-e, vagy sem. Elmondható azonban, hogy a piros alma és a mogyoró még mindig a legjótékonyabb hatású ropogtatnivalóink egyike, ezért ma is fontos helye van a kis csizmákban.

olvass tovább