5 tipp, hogy könnyebben találj albérletet Budapesten

  • 2017. szeptember 24.

Már a csapból is az folyik, hogy mennyire eldurvultak az árak a fővárosban, lehetetlen normális áron normális albérletet találni, a belvárosban csak a külföldiek tudnak megélni a horribilis lakásárak mellett, magyar ember ne is próbálkozzon, maximum a legkülső kerületekben.

olvass tovább

5 tematikus buli, amit mindenki imádni fog

Talán még azok is csak nagyon nehezen tudnak nemet mondani egy meglepetés bulira, akik egyébként nem szeretik a szülinapjukat, vagy úgy általában semmit sem megünnepelni. Az apropó lehet, hogy valaki elutazik, hazajött, megszületett, bejutott valahová, az, hogy farsang vagy halloween van, vagy egyszerűen csak szeretnénk egy felejthetetlen házibulit tető alá hozni. Az a jó ezekben az eseményekben, hogy megszervezni legalább olyan jó, mint „megkapni”, vagy egyszerűen csak részt venni rajta.

olvass tovább

Dolgok, amiket akkor tegyél, ha magányosnak érzed magad

  • 2017. szeptember 22.

A magány elkerülhetetlen velejárója az életnek időnként. Azonban szembe kell néznünk vele, hogy a magány nem csak az egyedülállóakat érinti. Olykor egy párkapcsolaton belül is megéljük ezt a kellemetlen érzést. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy igenis tehetünk ellene.

olvass tovább

Ha az ösztöneid vezetnek

Az intuíciót elég nehéz definícióba önteni. Talán azt mondhatnánk, hogy olyan belső érzék, ami egy bizonyos irányba terel minket, egy belső iránytű. Valami, ami miatt azt érzed, hogy egy bizonyos irányba jobban húz a szíved, amit ha követsz, utólag mindig tudod, hogy jól döntöttél.

olvass tovább

Pár szó a szolgalelkűségről

Először is, ne légy szolgalelkű. Talán elsőre erősnek tűnik a kifejezés, de amíg nem ismered fel, hogy a túlzott megalázkodás egyáltalán nem pozitív, addig jobb mindent a nevén nevezni. Egy olyan ember, aki mindig mások érdekeit tartja szem előtt nyilvánvalóan kedves és segítőkész, és minden idegszálával azon van, hogy elkerülje a konfliktusokat. De vajon ez mennyire kifizetődő?

olvass tovább

5 dolog, amit az igazán szerelmes párok csinálnak

  • 2017. szeptember 21.

Amikor belevágunk egy új kapcsolatba, akkor természetesen mindig szent meggyőződésünk, hogy ez az igazi, mindent elsöprő, örökké tartó szerelem. Vannak azonban konkrét jelei annak, ha két ember őszintén szereti egymást. Olyan dolgok, amelyeket nem a külvilágnak akarnak mutogatni, hanem alapjaiban határozzák meg a boldog, közös mindennapjaikat.

olvass tovább

A történelem legjobb tinifilmjei

Persze apró csúsztatással, mert műfaj, hangulat, és ízlés kérdése a lista összeállítása, a nyolcvanas évektől napjainkig viszont biztosan az alábbiak azok, aminek a sorai, poénjai, és karakterei a Y-generáció életének olyannyira részei, hogy ezeket a filmeket mindig jó ötlet visszanézni, tizenkettedszerre is.

olvass tovább

Így lépj túl a múlton és találd meg újra önmagad

Egy szakítás sosem egyszerű, főleg akkor nem, ha az az ember hagy el minket, akiért bármit megtettünk volna. Azonban bármilyen klisének hangzik, de a ’nem akarok kikelni az ágyból’ fázis hamar véget ér és az idő minden sebet begyógyít. A kérdés csak az, hogy mit tegyünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot?

olvass tovább