Kapcsolati függetlenség

  • 2015. május 30.

A mai kor emberének nagy többsége racionális. Nem kevés kutatás mutatta már ki, hogy az eszünk után megyünk, a szívünkre pedig nagy és súlyos lakatokat rakunk, feltehetőleg a sérülések elkerülése érdekében. Teljesen érthető okokból. Mindenki csalódott már és senki nem akarja még egyszer átélni. Annak ellenére, hogy ez valószínűleg elkerülhetetlen.

olvass tovább

Szerelembilincs

  • 2015. május 28.

Mostanra igazi szabaduló művész lettél. Ki tudja, hányadik alkalom már, hogy lefejted magadról a láthatatlan szerelembilincset, most is ott a nyoma rajtad, a húsodba ette magát, mintha így jelölne meg önmagának, valahányszor börtönőröd rád pattintja azt. Sajgón fáj a bőröd, de tudod, elmúlik, mindig minden elmúlik.

olvass tovább

Négy nő: Szegény csajok - gazdag csajok - 6. rész

A Négy nő nem mese, hanem egy folytatásos webregény. Olyan kapcsolatokról és viszonyokról szól, amik lehetnének bármelyikőnk kapcsolatai vagy viszonyai. A négy nő mesél és mi megismerünk életeket, fájdalmakat, örömöket. Őszinték, nem titkolják gyengeségeiket és gonoszságaikat, hiszen olyankor beszélnek hozzánk, amikor nincs rajtuk az álarc, vagy nem bújnak felvett szerepeik mögé. Ilyen lenne az, ha belelátnál a barátnő vagy a szomszéd asztalnál ülő kollegina fejébe. Egyszóval kegyetlen.

olvass tovább

Mi köze a harcnak a szerelemhez - avagy a kumulatív gránát esete a szívvel

  • 2015. május 27.

Ebédelni hívott, az utcán sétálva vártam rá. Beültetett a hatalmas, fekete kocsijába, és már suhantunk is a város legpuccosabb étterme felé. 12 évvel volt idősebb nálam, és csak most kezdem megérteni, hogy mennyi tudatos manipuláció és hideg számítás fért bele az ő szerelmébe. Pár évvel 40 fölött, egy válással a háta mögött már igazán nem akart kockáztatni. Tisztában volt vele, hogyan hat az emberekre az, amiben ő él, tudta, mit jelenthet, amit adni tud, és pontosan tudta azt is, hogy milyen mindezt elveszíteni.

olvass tovább

6 álbarátnő típus, akit kerülnöd kell

  • 2015. május 26.

Nem választhatjuk meg a családtagjainkat, de a barátainkat igen. A jó barátok pedig olyanok, akár a víz, vagy a levegő: nélkülözhetetlen részei az életünknek. Néhány barátság örökké tart, más kötelékeket a hosszú évek elkoptatnak. Sajnos néha az is megtörténik, hogy rosszul választunk: akit barátnak hiszünk, igazából valamilyen érdekből tartja velünk a kapcsolatot. Most bemutatjuk azt a 6 baráttípust, akit jobb, ha messziről elkerülsz!

olvass tovább

Szingli anyák

  • 2015. május 26.

Az egyedülálló anyák önkéntes összejövetelén mindig ugyanaz zajlik. Néhányan, akiket ez különösen érzékenyen érint, úgy érzik magukat, mintha valamilyen addikcióról leszoktató csoportterápián ülnének körben, és rövid köszöntés után szembesíteniük kellene önmagukat és másokat az egyedülálló anya státuszával. Hello, X vagyok és egyedülálló anya. Legszívesebben hozzátenné még: és rohadtul nem élvezem. Ezért inkább elharapják, vagy a fogaik között mormolják el, mint valami káromkodást.

olvass tovább

Köddé váló férfiak

  • 2015. május 25.

A köddé váló férfiak olyan életünkből vett filmek szereplői, amelyek végén ki van írva, folytatása következik, de végül valami miatt sosem tudjuk meg, hogyan fejeződik be a film. Amiről egyébként elmondható, izgalmas és fordulatokban gazdag, végre kibontakozik a cselekmény is, még a film mondanivalóját is sejteni kezdjük. Ott élünk a filmben, a hepiend bizsergető várakozásával, felszabadultan nevetünk, élvezzük, mert megérdemeltük. Aztán eltűnik a kép, sötét lesz, sosem tudjuk meg, hogyan folytatódott volna a cselekmény.

olvass tovább

A dalszövegeidbe bújtatott titkod voltam

  • 2015. május 24.

Esős nap, és bár még csak délután négy volt, én mégis olyan izgatott voltam, mintha az ajtódban állnék. Igen, azok a pillanatok ott a kapualjában mindig olyanok voltak, mint mikor egy kamaszlány az első csókját várja.

olvass tovább