Ha egy napra férfi lennék

  • 2015. november 30.

Egy kicsit talán minden nő szeretné tudni, milyen lenne egy napra férfibőrben. Belelátni a fejükbe, megtudni milyen gondolatok cikáznak (vagy inkább lassú tempóban araszolnak) odabent.

olvass tovább

Amikor újra hittem a Mikulásban

- Egyértelmű, hogy a Mikulás majd a terasz felől jön, Anya. Nagyon ott van szakmailag, tudja, mit csinál. Szerintem, ha kiviszed a szemetet, rögtön kiderül, járt-e már nálunk – kipirult arccal huncutul néz, még kacsint is. Tízéves. Ő a legidősebb, és most nagyon titokzatosan beszél, persze, mi már szövetségesek vagyunk. Nagyfiú, de azért odaáll a húga mellé cipőt fényesíteni.

olvass tovább

Görcsoldót a nőknek!

Lili vagyok, 28 múltam, marketingesként dolgozom egy multinál és elég jó vagyok a munkámban. De Anyám ma említette, hogy szerinte túl sokat görcsölök. Mondtam neki, hogy Anya, menstruálok, még jó, hogy görcsölök, de kétlem, hogy értékelte a humorom. Egyébként nem is menstruálok. Erről jut eszembe, hogy szerdán vettem be az utolsó fogamzásgátlót, ami azt jelenti, hogy szombaton meg fog jönni, vagyis a pénteki randi után még lehet bármi Danival, tehát le kell borotválnom a lábam. Bár ma még nem beszéltünk, most akkor nekem kéne írni? Vagy evidens, hogy áll a péntek este?

olvass tovább

A lányról, aki legyőzte az anorexiát

  • 2015. november 29.

Sok helyen olvasunk testképzavarról és betegségekről, amelyek megjelenhetnek az előbbi következményeként. Én testközelből tapasztaltam meg a barátnőm révén, mit tesz az emberrel, ha nincs kibékülve önmagával. Milyen az, ha valakire már „rossz ránézni”, hiszen szinte semmit nem eszik. Hogy milyen veszélyes lehet az anorexia.

olvass tovább

Elszakított boldogság

  • 2015. november 28.

A tökéletes boldogságra vágyom. Létezik ilyen? Valami rémlik a régmúltból. Olykor kezdem azt hinni, hogy az emlékeim hamisak, csak védekező reflexként megmásította azokat az elmém. Hogy ne tűnjön olyan zord helynek a világ.

olvass tovább

Családom a távolban

Az emberi kapcsolatok hetének keretein belül, úgy gondoltam megosztom veletek az én személyes történetemet arról, hogy vegyes házasságból születve, miként élem meg a kapcsolattartást a szeretteimmel.

olvass tovább

Anya születik

A gyermek megjelöl engem. Nem csak a megváltozott testem emlékeztet arra, hogy életet adtam. Nem a kitágult bőr, terhességi csíkok, és begyógyult hegek teszik rám a különös ismertető jelet, hogy anya lettem. Egy életen át tartó, élesített, beriasztott, mégis nyugalmi állapotban vagyok.

olvass tovább

Olykor nem árt, ha valaki besegít

Nem lep meg, ha fiatalabb férfit látok érettebb korú nővel, és az sem, ha fordítva, fiatal nőt nála legalább tíz évvel idősebb pasival. Mert hogy ki kibe legyen szerelmes, és miért, mindenkinek a magánügye, a szex meg különösen az. Ennek ellenére persze hajtott a kíváncsiság, hogy mi tartja elevenen ezeket a kapcsolatokat, s mivel a baráti körömben akad bőven példa mindenféle viszonyra, utána is jártam a kérdésnek.

olvass tovább