Ugrás a lap tetejére

Hogyan lehet barátságból szerelem?

Ha megcsalnál

Ha megcsalnál

\"- Elhagynál, ha kiderülne, hogy megcsaltalak?\" - kérdezte a férfi. \"- Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy firtatni merjem a kérdés apropóját. Inkább csak annyit mondok, attól függ.\" \"- Mitől?\" \"- Tényleg muszáj most erről beszélnünk?\" \"- Muszáj.\"
Ha vártál tíz évet, kibírsz még egy kicsit?

Ha vártál tíz évet, kibírsz még egy kicsit?

Nem értem magam, és nem értek másokat sem, ha az időről van szó. Gyakran halogatjuk a dolgok megtételét. Millió kifogásunk akad: ráér még, nem sürgős, úgysem oldunk meg vele semmit, esetleg: nincs erőnk változtatni rajta, vagy épp lehet, hogy azzal áltatjuk magunkat, hogy nincs szükségünk változásra, a dolgok úgy vannak jól, ahogy vannak. És az is előfordul, hogy mint a strucc a homokba dugjuk a fejünket, jelezvén: nem vagyunk hajlandóak tudomást venni a bajról.
Jó barát vagy?

Jó barát vagy?

Ért már valaha az a vád, hogy túlságosan bíráskodó vagy főnökösködő vagy egy barátoddal szemben? Valószínűleg teljesen akaratlanul viselkedsz így, és tudtodon kívül bántasz meg egy számodra igen fontos személyt a hozzáállásoddal, reakcióddal, mondataiddal. Talán nem is érzed jogosnak a vádat, de érdemes önvizsgálatot tartani; van-e alapja, illetve miként tudnád biztosítani a barátodat afelől, hogy mellette, nem pedig felette állsz.

KERESŐ