Ha már nagyon fáj, kiszállsz belőle

Az emberek egy része - jómagam is ebbe a csoportba tartozom - sokszor képes a végtelenségig keseregni. "Nem akarnak a dolgok másképp alakulni, nem lehet ezt a helyzetet tovább bírni, fogalmunk sincs, hogy kellene másképp csinálni, talán nincs is megoldás" – vallják. Pedig mindig van.

olvass tovább

Nehezen szokunk hozzá a jóhoz

A randevúknak rejtett buktatói is vannak – állapítottam meg a minap, mikor az egyik barátnőm történetét hallgattam. Azt hiszem, gyakran olyasmin bukunk el, aminek a létezéséről nem tudunk. Egyszerűen nem vesszük észre, hogy mi a valódi problémánk, mert nincs rá szemünk.

olvass tovább

Párkapcsolati motiváció?

Jól tudja rólam mindenki, hogy imádom a kávézókat, s ha csak tehetem, s az időjárás is kedvez, megengedem magamnak azt a luxust, hogy a ragyogó napsütésben fogyasszam el a délutáni kávémat. Ilyenkor szívesen hallgatom mások beszélgetéseit, ami valahogy adja is magát, hiszen egy belvárosi kávézóban, ahol egymás hegyén-hátán ülnek az apró asztaloknál az emberek (s ahol általában egyedül kávézom és olvasok), akarva-akaratlanul halljuk, miről beszélgetnek mások…

olvass tovább

Kommentháborúk – Az internet ítélő bizottsága

Az internet korában minden felgyorsult. Az információk hamarabb eljutnak már hozzánk és korlátlan lehetőség áll rendelkezésünkre, a kommunikációra, a vélemény formálásra, a kapcsolatfelvételre. Ennek is, mint mindennek az életben meg van az előnye és a hátránya. Korábban nem voltam hatalmas komment olvasó rájöttem nem is maradtam le sok mindenről. Az utóbbi időben mégis gyakrabban tettem, hogy egy-egy cikk alatti kommentelésekre rápillantottam. Bár ne tettem volna.

olvass tovább

A férfi és a komfortzónája

A férfiak rendkívül egyszerűen, gyakorlatiasan gondolkodnak, legalábbis hozzánk képest. Nem agyalják, nem beszélik túl a dolgokat, mindent a lehető legmagátólértetődőbb módon oldanak meg, és persze úgy, hogy az számukra a legkényelmesebb legyen!

olvass tovább

Boldog is lehetsz!

Vannak kedvenc helyeim a városban, pontosabban csak azok vannak. Kávézók, éttermek, parkok, cukrászdák, közértek, stb… amelyeket szertartás-szerűen látogatok, és persze itt dolgozó emberek, akikkel ismerősként köszöntjük egymást.

olvass tovább