Tények és tévhitek az étkezésben. Ezeknek ne dőlj be!

Ugye te is hallottál már arról, hogy a sok gyümölcs bevitel egészségtelen, vagy arról, hogy a tojássárgája koleszterint okoz? Számos tévhit kering a világhálón és köztudatban, ami sokakat félrevezet. Manapság igen nehéz eldönteni, mi a helyes és helytelen, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Lássuk hát, milyen állításoknak nem szabad bedőlni!

olvass tovább

5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

Audrey Hepburn inspiráló életmódtippjei

Számos életrajzi könyv szerint Audrey mindig mértéktartóan étkezett, és soha nem ivott túl sok alkoholt. Étrendje többnyire gyümölcsökből és zöldségekből állt, csak ritkán jutalmazta meg magát tésztával, vagy egy-egy kocka étcsokoládéval. Hogyan maradt élete végéig gyönyörű, fiatalos, ragyogó az arca? Imádott délután szunyókálni!

olvass tovább

A ricinusolaj csodaereje

  • 2016. április 17.

Szinte mindenki számára ismert az igazi csodaszert, a ricinusolaj. Ápolttá, és egészségesebbé varázsolja bőrünket, hajunkat, és hatásra számos más területen is bizonyított. A már ókorban is ismert olaj napjainkban egyre inkább elterjed a szépészeti eljárásokban és kozmetikumokban. Na de vajon Te mi mindent tudtál eddig róla?

olvass tovább

Az alattomos cukros ételek

  • 2016. április 17.

Rengeteg ételről nem is gondolnánk, hogy egyáltalán tartalmaz cukrot, nem beszélve arról, hogy valójában milyen sokat. Meglepő kalauz, tudatos fogyasztóknak. Azt eddig is tudtuk, hogy a kedvenc csokiszeletünk és a moziban elszürcsölt kóla tele van cukorral, de vannak olyan ételek is, amelyek megdöbbentően sok cukrot rejtenek ahhoz képest, hogy milyen egészségesnek hangzanak. A Falatozz.hu kigyűjtött néhány érdekes adatot, hogy jobban eligazodjunk a nagybevásárlásnál.

olvass tovább

Tippek szorongás ellen

  • 2016. április 14.

A mai világban nem újdonság, ha valaki szorongásos problémákkal néz szembe. Ellenben, amikor először megtapasztalja valaki a bőrén ezt a nyomasztó érzést, bizony ijesztő is tud lenni. Benne ragadni nem szabad, mert az táptalajt tud biztosítani a szorongásos, pánikbetegségnek is. Összeszedtünk néhány tippet, amik segíthetnek enyhíteni a nehezebb napokat.

olvass tovább

Önsanyargató diéták - van értelme?

Mivel nő vagyok, minden alkalommal, mikor tükörbe nézek, el tudok sorolni kapásból 5 dolgot, amit nem szeretek magamban. Mivel nő vagyok, állandóan problémázok a súlyom miatt, teljesen mindegy, hogy épp van-e okom rá. És bár nő vagyok, mindezek ellenére soha életemben nem akartam önsanyargató diétákba, fogyókúrákba kezdeni, és azt hiszem, soha nem is fogok - elmondom miért.

olvass tovább

Retek, a fogyókúrázók jolly jokere

  • 2016. április 04.

A retek igazi tél végi vitaminbomba, a téli hónapok után az egyik legkorábban piacra kerülő zöldségféle. A piacok standjain márciusban szemet gyönyörködtető látvány az üdén piros hónapos retek, ami nálunk a legismertebb fajta. Ennek kissé borsos íze, és ropogós húsa van. Hasonlít hozzá az úgynevezett francia retek, amely hosszúkásabb, a szárhoz közelebbi része piros, a lenti fele pedig fehér. Ízét a szezon is befolyásolja, a korán szedett retek íze lágyabb és édeskésebb, a fényesen csillogó, zsenge, friss tavaszi retek szinte mindenki kedvence, a gyerekek is szívesen rágcsálják.

olvass tovább